×

Appartementen Enter (Joan Muyskenweg) na zware brand onbewoonbaar verklaard.

20230604_142808.jpg

Appartementen Enter (Joan Muyskenweg) na zware brand onbewoonbaar verklaard.


4 juni, 2023 | 15:52 | 97 keer gelezen

Op de Day After de grote brand zaterdagavond aan de Joan Muyskenweg, oogt er op een zonnige middag geen vuiltje aan de lucht. Wel is er een brandgeur tot ver in Duivendrecht waarneembaar. De brandweer heeft alle 95 appartementen (Enter) aan de kant van de Utrechtsebrug onbewoonbaar verklaard. Door de waterschade is de elektriciteit niet meer bruikbaar en is de situatie onveilig. De brand is door de spouwmuur naar de bovenste drie woonlagen getrokken. Ook het dak is zwaar beschadigd. Daarnaast is bij toeval een wietplantage ontdekt (in een ander gedeelte van het complex). Van buitenaf oogt het complex op een enkel appartement na ongeschonden. Maar de werkelijkheid is dus anders. Op zondagmiddag mogen de bewoners een aantal spullen uit hun appartement halen, zij moeten minimaal 6 weken elders bivakkeren. Veel tassen, ook huisdieren worden uit de appartementen gehaald.

Bij de bewoners leven nog veel vragen, mede reden voor de brandweer om op zondagmiddag een informatiebijeenkomst in het Mercure hotel te organiseren. Tientallen vooral nog jonge bewoners zijn op de sessie afgekomen, waarin vooral praktische zaken zijn besproken. Vragen over huisvesting, vragen over verzekeringen en over de rol van de verhuurder. Opvallend is ook dat door de bewoners al langere tijd lekkages worden gemeld. Voorlopig moeten de bewoners een andere woonplek zoeken.

20230604_141431.jpg

De appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar. Eén van de woningen is duidelijk aangetast en daarboven het verwoeste dak.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.