×

BoodschappenPlusBus in Duivendrecht

20220908_161031.jpg

BoodschappenPlusBus in Duivendrecht


5 februari, 2023 | 18:22 | 128 keer gelezen

Welzijnsorganisatie Coherente introduceert een nieuwe mogelijkheid om het leven in Duivendrecht iets aangenamer en toegankelijker te maken. Was daar vorige maand de introductie van het Weggeefkastje (wat in het Dorpshuis bij de garderobe staat), deze maand is dat de BoodschappenPlusBus in Duivendrecht. Deze bus rijdt op dinsdag voor bij de bewoners die daar een aanvraag voor doen. Onderstaand de webtekst van de site van Coherente over de BoodschappenPlusBus.

==================

Zoekt u graag zelf uw boodschappen uit? Maar gaat dat vaak niet meer door verminderde mobiliteit, of omdat u te ver van de supermarkt woont? Maak dan eens kennis met de BoodschappenPlusBus van Coherente!

Met de BoodschappenPlusBus kunt u weer zelf de mooiste appeltjes en het lekkerste brood uitzoeken op het Dorpsplein in Duivendrecht. U meldt u aan om op dinsdagochtend mee te gaan. Dinsdag wordt u tussen 10.30 – 11.00 uur thuis opgehaald met het busje. In de bus is plaats voor maximaal 6 mensen. Natuurlijk kunt u uw rollator, wandelstok, rolstoel of boodschappenkarretje meenemen. De chauffeur en/of gastheer of -vrouw helpen u instappen. Rond 11.15 uur arriveert u bij het Dorpsplein in Duivendrecht. Daar heeft u tot 12.15 uur de tijd om uw boodschappen te doen. Vervolgens drinken we een kopje koffie of thee in het Dorpshuis en wordt u weer naar huis gebracht. U bent rond 13.15 uur weer thuis. De kosten voor het gebruik van de BoodschappenPlusBus bedragen €3,- per retourrit.

De eerste rit van de BoodschappenPlusBus staat gepland voor 21 februari 2023. Deze datum is onder voorbehoud.

Het aantal plaatsen in de BoodschappenPlusBus is beperkt. Zijn er te veel aanmeldingen, dan wordt gekeken welke gasten deze week mee kunnen. Aanmelden voor een rit kan door te bellen met Coherente via 020-4963673 (ma-do 10.00-14.00). Op maandag hoort u of we u op dinsdag mee kunnen nemen.

De BoodschappenPlusBus begint met een pilot: we onderzoeken of dit inderdaad de beste manier is om deze bus te faciliteren. De pilot loopt van 21 februari 2023 tot 1 juli 2023. Let op: de BoodschappenPlusBus rijdt alleen van en naar het Dorpsplein in Duivendrecht en alleen op de genoemde tijden. Andere bestemmingen of tijden zijn (nog) niet mogelijk. Heeft u vaker vervoershulp nodig? Neem dan contact op met de gemeente Ouder-Amstel (020-4962121) en informeer naar WMO-vervoer (regiotaxi).

De BoodschappenPlusBus is een samenwerking tussen Coherente, Gemeente Ouder-Amstel en Ons Tweede Thuis.
Als vrijwilliger een handje helpen bij de bus? Bekijk de vacaturebank. 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.