×

Buurtcamping Duivendrecht: gezellig en veel activiteiten

IMG-20230722-WA0026.jpg

Buurtcamping Duivendrecht: gezellig en veel activiteiten


24 juli, 2023 | 20:57 | 78 keer gelezen

Duivendrecht is een nieuwe traditie rijker. Afgelopen vrijdagavond opende locoburgemeester mw. Paulette Koek-Baks (Ouder-Amstel Anders) de tweede editie van de jaarlijkse Buurtcamping Duivendrecht (21 t/m 23 juli). Buurtcamping is een landelijk initiatief en heeft als doel om bewoners meer met elkaar in contact te laten komen, dit voor een betere cohesie in de buurt. Iets wat goed lukt in Duivendrecht, aldus buurtbewoners Annemare en Sophie, twee van drie organisatoren in Duivendrecht (Venserpark). We zitten in de grote tent (zie foto), medeorganisator Sonja is elders actief op de camping. De grote tent is de centrale plaats waar de activiteiten plaatsvinden en biedt bescherming tegen de regen en de nattigheid van de Brandweer Duivendrecht. De vrijwillige spuitgasten hebben net als attractie hun kunsten vertoond op het Venserpark. Aan activiteiten ontbreekt het overigens niet. Er is een speurtocht uitgezet door de wijk, de jongste jeugd is druk met schminken en in de ochtend kun je meedoen met yoga. Verder is het vooral veel samenzijn, chillen en relaxen.

De dames: “Het aantal tenten is dit jaar gegroeid van 20 naar 30 tenten, en daarmee van 60 naar 90 bewoners. Daarmee is ook de samenstelling van de deelnemers meer gemêleerd. Er is op de buurtcamping ruimte voor betalende deelnemers, maar er is ook ruimte voor de kleine beurs. In totaal ben je 25 euro per tent kwijt voor twee nachten, en daarvoor ontvang je twee keer ontbijt en twee keer een warme maaltijd. Ook de activiteiten zijn inclusief. Vanavond is er de Bonte Avond, met de ‘Kids Talent Show’, ook de volwassenen krijgen kans om hun kunsten te tonen, zo biedt de buurtcamping ook mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen”. Annemare en Sophie zijn vol over het initiatief en hebben tot slot nog een noviteit: “Gisteravond hebben we bitterballen gemaakt in de Airfryer, dat heb je niet op een normale camping”. Annemare en Sophie nodigen alle Duivendrechters uit voor de derde editie (2024), met verse bitterballen een aantrekkelijk idee.

IMG-20230722-WA0031.jpg
Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.