×

Cees Houweling en Paul Cramer: "Een warme overdracht bij CTO'70"

20230218_142050.jpg

Cees Houweling en Paul Cramer: "Een warme overdracht bij CTO'70"


19 februari, 2023 | 20:16 | 667 keer gelezen

Het is alweer een klein jaar geleden dat het ‘oude’ bestuur van voetbalvereniging CTO’70 intern mede deelde niet als dagelijks bestuur door te willen gaan. Paul Cramer (56), kind van de club sinds zijn tiende jaar en tevens oud jeugdvoorzitter van CTO’70, sprak andere leden aan en organiseerde een overleg met een aantal clubgenoten. Conclusie uit dat overleg was: “Deze club is waardevol, CTO’70 mag zeker niet verloren gaan”. Er werd een nieuw bestuur voorbereid en in een daarop volgende ledenvergadering werden de nieuwe bestuursleden geïnstalleerd. “Het was een warme overdracht tussen het oude en nieuwe bestuur, we zijn in stilte overgegaan, met respect voor elkaar”, aldus de nieuw gekozen voorzitter Paul Cramer.

Acht maanden later treffen we elkaar tijdens de “44ste Cees Houweling Zaalsportdag” in het Dorpshuis, een soort Door Elkaar Loten zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd van CTO’70. Aan tafel oud secretaris Cees Houweling (70) en voorzitter Paul Cramer. Cees Houweling: “Destijds speelden we nog op sportpark de Toekomst en daar kon het in februari goed koud zijn. Reden om de jeugd toch spel en plezier te gunnen, zo was een Zaalsportdag geboren”. Zoals bekend is CTO’ 70 een fusieclub tussen het Amsterdamse TAVENU (Tot Aangename Verpozing En Nuttige Uitspanning) en het Duivendrechtse ODA (Op Doel Af). Cees is nog van de ODA-tak en heeft nog gespeeld op het sportpark waar nu ‘In de Houtzaagmolen’ ligt. Ruim dertig jaar geleden diende een bestuursfunctie zich aan. “Ik ben via mijn partner Idaline in het bestuur terecht gekomen, samen hebben we deze rol voor CTO’70 decennia gedaan. Maar er komt een moment waarop je merkt dat het is tijd voor een nieuwe generatie bestuur. Als bestuur hebben we dit besproken en unaniem besloten om onze posities per het nieuwe seizoen beschikbaar te stellen”. Cramer: “Hierop hebben we met 16 personen bij elkaar gezeten, benen op tafel en elkaar aangekeken en besloten met elkaar verder te gaan”.

Cramer vervolgt: “Eigenlijk lag er een gespreid bedje voor ons klaar. Wat we feitelijk hebben kunnen veranderen is een breder bestuur, we zijn van drie naar acht bestuurders gegaan, met daarbij ook aandacht voor meer zelfstandige commissies. Ook in leeftijd is er nu meer diversiteit, de jongste is 23 jaar en de oudste begin zestig. Naast een uitbreiding van bestuur hebben we ook een paar kundige commissieleden gevonden. De basis van de vereniging is onveranderd, we doen het als vrijwilliger met hart en passie voor de club”. Houweling en de andere oud-bestuursleden zijn nog steeds betrokken bij de club: “Cees is het geweten van de club”, geeft Paul aan. “Zijn ervaring en deskundigheid kunnen we niet missen”.

Het nieuwe bestuur is sinds het huidige seizoen actief. Op de vraag: wat is meegevallen of tegengevallen en wat is de afgelopen periode veranderd of gaat nog veranderen, benoemt Cramer de betere taakverdeling en vooral continuering van wat er is. Belangrijk daarbij de aandacht voor de leden (gedurende het gesprek worden vele handen geschud) maar ook aandacht voor duurzaamheid (hij wijst op het afbreekbare bekertje, beschikbaar gesteld door één van de sponsors). “Betere koffie, tapbier en kassa’s (Twelve) staan op de planning. En natuurlijk meedenken over maatschappelijke initiatieven zoals het Landelijk Sportakkoord”. Cramer heeft deze woorden nog niet uitgesproken of de nieuwe wethouder Sport, Victor Frequin, schuift aan. Frequin wil graag de Zaalsportdag meemaken en is aanwezig om samen met Cees Houweling de prijsuitreiking te doen. CTO’70 en de wethouder spreken af dat de club aanhaakt voor overleg over het Landelijk Sportakkoord deel II. De wethouder geeft aan bij radiozender JammFM gesproken te hebben over sportmogelijkheden voor de jeugd, geld mag geen barrière zijn voor een kind om niet op een sportvereniging te gaan, aldus Frequin. Gemeente Ouder-Amstel en CTO’70 gaan elkaar zeker vinden in het Landelijk Sportakkoord!

Foto: v.l.n.r. Paul Cramer en Cees Houweling.

Nadere informatie over CTO'70 via: CTO'70


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.