×

Dag van de Bouw (17/06): Open Huis 'Mediavaert' goed bezocht

20230617_122209.jpg

Dag van de Bouw (17/06): Open Huis 'Mediavaert' goed bezocht


18 juni, 2023 | 12:16 | 127 keer gelezen

Ook Ouder-Amstel was dit jaar deelnemer aan de Dag van de Bouw (17/06). Een dag waarop nieuwe bouwwerken of bestaande bouw met een speciaal karakter kan worden bezocht. Afgelopen jaar is een bijzonder kantoorgebouw aan de van de Madeweg verrezen, onder de naam ‘Mediavaert’. Een kantoorpand van De Persgroep (DPG) wat in 2024 huisvesting gaat geven aan ruim twintig DPG-redacties, w.o.: QMusic, Het Parool, De Volkskrant, Trouw, AD, Libelle, Margriet, NU.nl, Donald Duck, diverse regionale bladen en andere. In totaal komen er 2.000 medewerkers te werken in 'Mediavaert'. Wat naast de bekende printstraat is waar nu o.a. het Weekblad voor Ouder-Amstel wordt gedrukt.

Bijzondere van het Open Huis was de kennismaking met de speciale constructie van het gebouw, wat voor een groot deel op hout gebaseerd is. Alleen speciale onderdelen als de liftschaft kennen een betonconstructie. Enkele honderden bezoekers kregen een rondleiding over de derde en zesde verdieping, waarbij toelichting werd gegeven op de bouw- en installatieconstructie. Het vele hout is een noviteit in bouwen. 'Mediavaert' wordt gezien als een nieuwe stijl van duurzaam bouwen. Het gebruikte beton komt niet van de naastgelegen betoncentrale, die levert voor andere doelgroepen (o.a. groothandel). Wat verder opvalt is het vele glas. Dat maakt het gebouw aan de buitenkant aantrekkelijk, maar ook vanuit de werkvloer trekt dit aan. De werkplekken aan de Duivendrechtsevaart worden ongetwijfeld de hot-spots van het gebouw 'Mediavaert'.

Verwachting is dat 'Mediavaert' een revolutie gaat betekenen in de bouw, maar ook voor de ontwikkeling van kantoren en huizen van het gebied rondom de van der Madeweg (onderdeel van het project Werkstad Overamstel). Idee is dat meerdere bedrijven hier gaan bouwen. Met tweeduizend dagelijkse bezoekers wordt het druk op station Duivendrecht en er is zeker ruimte voor een extra broodjeszaak of andere restauratieve voorziening. Wie weet een opvolger van café Scheltema. Al met al een nieuwe broedplaats in de gemeente en voor het Dorp Duivendrecht.

Leestip: abonnementhouders van een DPG-krant, hoeven bij een twee abonnement slechts de helft van de prijs te betalen. Dus lees je Het Parool, dan heb je voor de helft van het abonnementsgeld ook Trouw,

20230617_133532.jpg

Medewerkers QMusic nu nog werkzaam aan de Spaklerweg verhuizen 2024 naar de van der Madeweg.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.