×

De Nieuwe Duivendrechtse brug: Amstelstroombrug

20220607_182640.jpg

De Nieuwe Duivendrechtse brug: Amstelstroombrug


7 juni, 2022 | 23:48 | 146 keer gelezen

Als er iets kenmerkends is voor Duivendrecht is het wel de Duivendrechtse Brug. Deze brug was vroeger de toegangspoort vanuit Muiden richting Amsterdam. De eerste brug is van 1686 en ging over de Keulse vaart (nu Weespertrekvaart). In 1926 kwam er een ijzeren brug, die in 1987 weer werd vervangen t.b.v. de realisatie van de A10 (bron: Historisch Amstelland).

In 2020 hebben we een andere brug in Duivendrecht mogen openen, de brug tussen het Zonnehof gebied en het Dorpsplein. Deze werd nog muzikaal geopend door latend wethouder mw. Rieneke Korrel. Alleen we zijn er dus nog niet, want vorige week is een volgende brug geopend welke gerelateerd is aan ons dorp (Amsterdam Duivendrecht), betreft een brug over de Duivendrechtsevaart, de Amstelstroombrug. Naar verluid een 'natuur-inclusieve' brug. De brug moet de biodiversiteit helpen te vergroten. De brug is de verbinding tussen het Amstelkwartier (of beter mc Donalds) en de Rivierenbuurt. Het is niet alleen een platform voor auto's, scooters (het gaspedaal gaat vol open), fietsers en wandelaars, ook voor dieren is deze verbinding gemaakt, ofwel eco-proof. Daarnaast zijn alle gebruikte materialen duurzaam van aard. Voor de wandelaars uit Duivendrecht de moeite waard om een rondje te wandelen.

Naast De Nieuwe Kern kennen we nu dus ook De Nieuwe Brug.

20220607_182856.jpg

De Amstelstroombrug.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.