×

Diftar en Duivendrecht (4)

20211030_092534.jpg

Diftar en Duivendrecht (4)


30 oktober, 2021 | 23:54 | 163 keer gelezen

Maandag 1 november start de werkelijke proef met Diftar in Duivendrecht. Alle ondergrondse afvalcontainers zijn ondertussen voorzien van een pasjessystemen, en als het goed is hebben de burgers van Duivendrecht een afvalpas ontvangen voor het storten van het restafval in de ondergrondse containers. Tot 1 januari 2022 blijft het storten gratis (of beter: is het via een andere heffing betaald). Vanaf 1 januari wordt per inworp betaald. Om dit te doen moet er een tegoed op de afvalpas staan, de pas moet dus opgewaardeerd worden. Bij het plaatsen van het vuilnis naar de container loopt men risico op een boete. Stelling van de gemeente is dat je naar een andere container loopt als je 'eigen' vol is of niet functioneert.

Opvallend: er zijn nogal een aantal vragen gesteld n.a.v. de inplementatie van Diftar, vooral ook uit Duivendrecht. Er oogt een relatieve stilte.

Nadere info: Diftar Duivendrecht


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.