×

Duivendrecht: Bevrijdingsdag 2023

20230505_104345.jpg

Duivendrecht: Bevrijdingsdag 2023


5 mei, 2023 | 13:44 | 101 keer gelezen

Tijdens Bevrijdingsdag hebben de vogels de overhand in het rustieke Duivendrecht. In het dorp, gelegen tussen de Weespertrekvaart, een sneufje Amstel en de Duivendrechtsevaart, wordt er evenals Koningsdag en tijdens Dodenherdenking weer volop gevlagd, waarbij het opvalt dat overheidsgebouwen volop mee vlaggen deze dag. Verder geen kleedjes met verkopen op het Dorpsplein. Er was op Koningsdag een eerste opzet tot een gezellig treffen op het plein, het weer leent zich er echter niet voor om dit te herhalen op Bevrijdingsdag. Maar wie weet wat de toekomst brengen mogen, er wordt gefluisterd dat er weer een comité in de maak is om wat van Koningsdag en Bevrijdingsdag te maken in het dorp.

Diverse media melden nog ca. 1.1 miljoen mensen de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt, een aantal daarvan woont zeker in Duivendrecht. Geen Bevrijdingsfestival in het dorp, gelukkig wel wat te beleven op TV en de liefhebbers van een live optreden kunnen nog altijd naar het Anton de Komplein (Amsterdamse Poort).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.