×

Duivendrecht: Dorp in de stad (bijeenkomst: 19 april)

IMG-20161007-WA0002.jpg

Duivendrecht: Dorp in de stad (bijeenkomst: 19 april)


27 maart, 2022 | 11:48 | 298 keer gelezen

De bouwactiviteiten in en rond Duivendrecht zullen de komende jaren in fors tempo worden opgevoerd. 18.000 nieuwe bewoners worden er verwacht, driemaal het huidige aantal. En rondom ons dorp verwacht Amsterdam tussen het Amstelstation en het Amsterdam UMC (locatie: AMC) een verdubbeling van de bevolking: van 100.000 naar 200.000 bewoners.

Tegelijk met deze verstedelijking zal er ook meer verkeer en bedrijvigheid komen: zo komt de afslag van de snelweg A2 bij de Van der Madeweg te liggen, achter het NS station komt mogelijk een (internationaal) busterminal met 1 miljoen reizigers per jaar.  Ook hotels en bedrijven zullen zich in en op het grondgebied van Duivendrecht vestigen.

Duivendrecht wordt meer en meer opgenomen in het grootstedelijke weefsel van de Zuidoostlob van Amsterdam. Dit gaat invloed hebben op ons dagelijks leven: waar gaan we winkelen, waar zijn er scholen, waar kunnen we sporten en recreëren, blijven er nog voorzieningen over in ons dorp, hoe zit het met verkeer en vervoer, worden we omringd door hoogbouw, hoe behouden we het dorpse karakter van Duivendrecht?

Om die vragen te kunnen beantwoorden wil de Werkgroep Openbare Ruimte u eerst informeren over alle plannen. Samen met geïnteresseerde Duivendrechters, willen we ons in de komende tijd buigen over de mogelijke problemen en kansen voor ons dorp en die onder de aandacht van de bevoegde instanties brengen. Een eerdere bijeenkomst moesten we uitstellen i.v.m. Corona, nu zijn we verheugd u te kunnen uitnodigen op:

Dinsdag 19 april – aanvang 19.30 uur – Dorpshuis Duivendrecht

Mevrouw E. Nieuweboer (projectleider gebiedsontwikkeling Zuidoostlob Amsterdam) en de heer S. van Donkelaar (hoofd grote projecten gemeente Ouder-Amstel) zullen een presentatie verzorgen. Daarna is er uitgebreid gelegenheid voor het stellen van vragen. De bijeenkomst staat onder het voorzitterschap van de heer L. de Vré. Hopend u de 19e april te kunnen begroeten,

Werkgroep Openbare Ruimte Coherente, Dorpsplein 60, 1115 CX Duivendrecht. Voor meer informatie: 0206993164, mail: info@coherente.nl

Info en affiche: Werkgroep Openbare Ruimte   


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.