×

Duivendrecht: Gemeenteraadsverkiezingen 2022

20220302_125146.jpg

Duivendrecht: Gemeenteraadsverkiezingen 2022


6 maart, 2022 | 10:08 | 137 keer gelezen

In al het oorlogsgeweld oogt er momenteel even wat minder aandacht voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. U kunt een keuze kenbaar maken op maandag 14 maart (Dorpshuis), dinsdag 15 maart (Dorpshuis) en op woensdag 16 maart op drie locaties (Dorpshuis, De Kleine Kerk en de voetbalkantine van vv CTO'70). Zie voor de diverse procedures de verstrekte informatie. De stembureaus zijn open van 07:30 uur tot 's avonds 21:00 uur.

Er zijn zes partijen die meedingen om de gunsten van bewoners uit Duivendrecht. In de zes partijen zijn er weer 46 inwoners van Duivendrecht die verkiesbaar zijn voor een plekje in de gemeenteraad van Ouder-Amstel. Van de zes politieke partijen zijn er drie die een lijsttrekker uit Duivendrecht hebben (Ouder-Amstel Anders, GroenLinks en Natuurlijk Belang). De VVD is matig vertegenwoordigd uit Duivendrecht (1). De partij Ouder-Amstel sterk (16), D'66 kent vier inwoners uit het dorp, GroenLinks 8 (dat is de helft), Natuurlijk Belang maar liefst 12 en de PvdA 5 (wat 50% is van de lijst). Het CDA doet deze verkiezingen niet mee. Tijdens de Tweede Kamerverkiezing wist Pieter Omtzigt voor deze partij nogal wat stemmen in Duivendrecht te verzamelen, vraag is waar deze gaan belanden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgende week.

Het dorp is in vrij korte tijd voorzien van de nodige aanplakbiljetten, vrijwel elke lantaarnpaal is wel voorzien. Voor de ramen zie je nog weinig publicaties. In de kruidenbuurt is GroenLinks goed vertegenwoordigd en in de bloemenbuurt (Tuindorp) en op het Dorpsplein zie je posters van Ouder-Amstel Anders.

Mocht er nog behoefte zijn aan informatie over de politieke partijen dan is een tip om komende zaterdag het Verkiezingsdebat te volgen op JAMM FM. Overigens is live bijwonen ook een optie. Uiteraard is dit debat op de radio te volgen (11-13 uur), maar in dit geval ook op JAMM TV. Zie de website van www.jammfm.nl 

 

20220221_143455.jpg

Een verkeizingsaffiche op het Dorpsplein....


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.