×

Duivendrecht: invoering Diftar en opladen kaart

20211030_092534.jpg

Duivendrecht: invoering Diftar en opladen kaart


14 december, 2021 | 21:54 | 125 keer gelezen

De gemeente is druk met de invoering van Diftar is Duivendrecht. Inzet is meer scheiding van afval en de afvalberg reduceren. Hiertoe zijn de containers aangepast en hebben de meeste bewoners van Duivendrecht een pasje ontvangen. Vanuit de gemeente is een informatiefolder verschenen en recent hebben de bewoners een brief ontvangen. Een actie die niet geruisloos voorbijgaat in Duivendrecht. Bewoners vrezen hogere kosten en minstens zo onprettig een afvalberg naast de containers. Zeker in situaties dat het pasje niet werk (komt wel eens voor bij nat weer). Vanuit de bevolking is een petitie aangeboden met ruim 2.000 handtekeningen van bewoners die het oneens zijn met de besluitvorming. In de recent gedistribueerde brief staat dat de bewoners de kaart kunnen opladen. Dit kan online via www.ouder-amstel.nl/diftar (via bewonersportaal) of tijdens de openingstijden in het Dorpshuis.


Er is een onderzoek gedaan naar het aantal huisvuilzakken dat gebruikt wordt. Voor eenpersoonshuishoudens is dat 1 zak per week, voor andere huishoudens is dat 2,5 zak. Een snelle inventarisatie in de buurt, leert al snel dat deze aantallen aan de lage kant zitten. De bron van het onderzoek wordt niet genoemd, dat zou interessant zijn te weten. Zeker als het feitelijk anders blijkt te zijn. Veel bewoners van Duivendrecht zijn terughoudend t.a.v. Diftar. Meeste politieke partijen zijn voor, op een enkele tegenstemmer na...


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.