×

Duivendrecht ongezouten uit de jaarwisseling

20220101_140503.jpg

Duivendrecht ongezouten uit de jaarwisseling


2 januari, 2022 | 23:16 | 135 keer gelezen

Het was toch wel het statement van de dag: "Het was rustig met de jaarwisseling". Klonk als een teleurstelling. Maar inderdaad, weinig vuurwerk in kwantiteit, maar voldoende kwaliteit. Mooie combinaties aan de lucht, en relatief weinig knalwerk. Alleen het peuterplantsoen op het Dorpsplein kleurde rood van de klappertjes (wat overigens een dag later weer was opgeveegd). Waar zijn de jaren gebleven dat de Hells Angels ons tot ca. 02:00 uur met vuurwerk vermaakten aan de H.J.E. Wenckebachweg....

Toch weer een klein drama met één van de zoutkoepels, ofwel zoutbakken. Duivendrecht huist er een paar, dit speciaal om de burgers te voorzien tegen de gladheid van stoepen en wegen. Dit doel heeft waarschijnlijk niet iedereen in de gaten. Vorig jaar ging de zoutbak bij het Parnassiaveld in de vernieling. Dit jaar de bak bij het Dorpshuis. Gelukkig zijn de andere bakken nog in tact. Er zijn momenteel wel warmte records, maar geen reden om de zoutbakken in de lucht te laten vliegen. Men verwacht nog steeds een keer een Elfstedentocht.

Mooi te zien dat bij Neptunus (een dame) en bij Mercurius (3 kinderen) bezig waren om de vuurwerktroep (vaak van anderen) op te ruimen. Het ruwe is dan wel dat dit op eigen kosten moet vanaf heden. Maar nobel dat deze mensen ons dorp vertegenwoordigen.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.