×

Duivendrecht: tenminste 36 fietsen naar vluchtelingenopvang

20230430_162023.jpg

Duivendrecht: tenminste 36 fietsen naar vluchtelingenopvang


11 juli, 2023 | 23:50 | 79 keer gelezen

Recent is een oproep geplaatst in Duivendrecht om (niet gebruikte) fietsen beschikbaar te stellen t.b.v. vluchtelingen die rondom het UMC Amsterdam en bij de Wenckebachweg worden opgevangen. Volgens een vrijwilliger bij de vluchtelingenopvang zijn er tenminste 36 fietsen ingeleverd. Het opvallende is dat een reeks fietsen wordt achtergelaten in Duivendrecht (door wie is onbekend). Aan de diverse palen staan fietsen soms al weken, ja soms al maanden vastgeklemd. Maar goed. Een aantal Oekrainers is ondertussen al verhuisd naar Entrada 700, men kan zeker nog fietsen gebruiken en wie weet soms ook een fietsles.

Het fietsenkerkhof wat stond bij metrostation van der Madeweg, is met de renovatie van deze omgeving verdwenen. Onbekend is waar de fietsen gebleven zijn.

20230626_174522.jpg

Het nieuwe straatmeubilair van Duivendrecht.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.