×

Duivendrecht: voorlopige uitslag verkiezingen 2022

20210228_124204.jpg

Duivendrecht: voorlopige uitslag verkiezingen 2022


17 maart, 2022 | 01:25 | 147 keer gelezen

Niet alleen in de gemeente Ouder-Amstel maar ook in het dorp Duivendrecht heeft de partij Ouder-Amstel Anders de meeste stemmen gekregen (478). Dit op de voet gevolgd door GroenLinks (466), die vooral op de laatste stemdag (16 maart) kiezers trok. Als derde partij eindigde Natuurlijk Belang (409 stemmen). Op afstand volgen dan D66 (281) en PvdA (252) en meest opvallende is toch wel dat de VVD de kleinste partij in Duivendrecht is, althans het minste kiezers trekt (221). VVD trekt in de gemeente met name kiezers in Ouderkerk. 

Het opkomstpercentage in de gemeente lag op 59%, de opkomst in Duivendrecht ligt daar behoorlijk onder (51%). De meeste stemmers kwamen naar het Dorpshuis (was ook drie dagen), daarna werd de Kleine Kerk bezocht en tot slot de kantine van de voetbalvereniging CTO'70, welk bestuur einde dit seizoen aftreedt. Het was nog onbekend of bij de kiezers op sportpark De Hoop ook potentiele nieuwe bestuurders zitten. De meeste stemmen uitgebracht in het Dorpshuis gingen naar Ouder-Amstel Anders, in de Kleine Kerk lag dat anders, daar werden de meeste stemmen uitgebracht op GroenLinks en ook bij CTO'70 waren de meeste stemmen voor Ouder-Amstel Anders.

Grote vraag is natuurlijk hoe de coalitie er uit gaat zien, en wat is de zetelverdeling? Er zijn vier partijen met 3 zetels (Ouder-Amstel Anders, VVD, GroenLinks en Natuurlijk Belang) en twee partijen met 2 zetels (D'66 en PvdA). Doordat het CDA met 2 zetels uit de Raad stapt, wijzigt er weinig. Wel zijn er meerdere mogelijkheden voor een coalitie, en is de vraag of de lokale partijen (weer) uitgesloten worden van deelname aan een nieuwe coalitie.

Komende maandag volgen de definitieve cijfers.

 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.