×

Elseviers Weekblad (6 aug): gemeente Ouder-Amstel hoort bij de beste gemeenten in Nederland

20210414_155043.jpg

Elseviers Weekblad (6 aug): gemeente Ouder-Amstel hoort bij de beste gemeenten in Nederland


21 augustus, 2022 | 20:33 | 137 keer gelezen

Jaarlijks publiceert Elseviers Weekblad (EW, te lezen in OBA Duivendrecht) een top 5 over gemeenten t.a.v. een aantal domeinen zoals: Zorg, Onderwijs, Winkels, Horeca en Cultuur. Waardering komt uit de koker van de onderzoekers van EW, zoals ze dat al jaren doen. Nederland kent ruim 300 gemeenten, waarvan Ouder-Amstel er eentje is. Opvallend is dat de gemeenten in regio Groot-Amsterdam goed scoren in de lijstjes. En nog opvallender dat de gemeente Ouder-Amstel twee keer voor komt in de Top 5. In de rubriek Winkels scoort Ouder-Amstel een vijfde plaats, na Amsterdam, Amstelveen, Texel, Roermond (prachtig Outlet-Centrum). De winkels op het Dorpsplein van Duivendrecht zullen ongetwijfeld hebben bijgedragen aan deze score. In de rubriek Zorg komen Amsterdam (3) en Amstelveen voor (5). Bij Onderwijs staan we niet in de Top 5, daarentegen staan we na Amsterdam op de lijst in de sector Cultuur. Voor Duivendrecht zal wellicht het komende XXL Plein Feest meetellen en natuurlijk de Sinterklaas-intocht en de activiteiten in en rondom het Dorpshuis, soms ook wel Cultuurhuis genoemd. Voorwaar mooie scores. Onder Horeca scoren we niet in de Top 5, ondanks een prima Dorpsplein (volksmond: Horecaplein). Amsterdam scoort op 1, Maastricht (2), Terschelling (3), ook Diemen (3) en Haarlem (5) volgen in deze ranglijst.

Mooi te weten dat Ouder-Amstel scoort met Cultuur en Winkels. Bron: Elseviers Weekblad (Spaklerweg) van 6 augustus 2022.

 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.