×

EW: kwaliteit woonomgeving: Ouder-Amstel op 24ste plaats

20230712_124429.jpg

EW: kwaliteit woonomgeving: Ouder-Amstel op 24ste plaats


5 augustus, 2023 | 22:32 | 97 keer gelezen

Jaarlijks meet Elsevier Weekblad (EW) in samenwerking met Bureau Louter (stichting voor onderzoek, Delft) de kwaliteit van de woonomgeving in 342 gemeenten in Nederland. In deze meting komt de gemeente Ouder-Amstel op de 24ste plaats, voorwaar een hele mooie prestatie ( bron EW 29 juli 2023, o.a. te lezen in OBA Duivendrecht en OBA Ouderkerk). In de meting zijn een aantal factoren gemeten zoals: sociale cohesie, onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg, vrijetijdsactiviteiten, gebouwde en natuurlijke omgeving, overlast, veiligheid, bevolkingssamenstelling, rust en ruimte, bereikbaarheid en aantal inwoners (14.362). Een 24ste positie is bijzonder gezien een 209e positie op de ranglijst sociale cohesie. Goed scoort de gemeente op: onderwijs en opvang, winkels, zorg en vrijetijdsactiviteiten en gebouwde omgeving. Slecht scoort de kwaliteit van de woonomgeving op veiligheid. Weer goed op bereikbaarheid. Zo liggen beide dorpen langs de A2 en is Duivendrecht per trein en metro prima bereikbaar. Zelfs binnen een paar minuten op Schiphol en hartje Amsterdam.

Op het platform DorpDuivendrecht.nl (21 augustus 2022) vinden we resultaten van 2022 van de EW-toetsing. Qua winkelaanbod staat Ouder-Amstel op plaats 5 van Nederland en zelfs een positie 2 voor het cultuuraanbod. De vergelijking gaat dus niet helemaal op voor 2023, maar gezien de scores in 2023 worden deze elementen nog steeds goed bevonden door de mensen die aan de toetsing hebben meegewerkt. In de meting van 2022 eindigde Ouder-Amstel op de 15e plaats.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.