×

Geen erotisch centrum in Duivendrecht

20230217_161840.jpg

Geen erotisch centrum in Duivendrecht


17 februari, 2023 | 16:59 | 175 keer gelezen

Er komt definitief geen erotisch centrum in Duivendrecht. Het kwam al even aan de orde in de commissievergadering vorige week, al was het geen formele commissiemeeting voor Burger en Bestuur. Eén van de fractieleden was het opgevallen dat er een ´besloten´ vergadering was van B&W Amsterdam, met als onderwerp: de bepaling van de locatie van een nieuw erotisch centrum in en rondom Amsterdam. Amsterdam wil de bezoekers aan de raamprostitutie op de Wallen spreiden en daarmee een stuk overlast. Als mogelijke locatie was eerder Duivendrecht genoemd, concreet aan de rand van de Johan Cruyff ArenA. Onbekend is of daar een marketingplan of behoefteonderzoek achter schuilt, maar Duivendrecht werd genoemd. Wellicht vanwege de realisatie van de Smart Mobility Hub (SMH) met veel parkeerplaatsen, en de wat rustige buurt aldaar. Al eerder was de gemeenteraad duidelijk hierover, Duivendrecht heeft geen interesse in een erotisch centrum binnen de dorpsgrenzen. Ook tijdens de commissievergadering werd dit standpunt nogmaals herhaald, de aanwezige wethouder mw. de Maa gaf aan: "Het is mijn portefeuille niet" (wat enige hilariteit onder de fractie- en commissieleden opleverde), "Maar de gemeente staat niet achter deze plannen". En per heden is dus bekend dat Duivendrecht is afgevallen als locatie voor een nieuw erotisch centrum. Genoemde locaties zijn nu: rondom de RAI en rondom de NDSM-werf In Noord.

Bij de foto's een eerder geopperde locatie waar dus geen erotisch centrum komt (opvallend er is wel een nieuw meertje, daar waar ooit een parkeerhaven was).

20230217_161659.jpg

De beoogde locatie voor het erotisch centrum Duivendrecht.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.