×

Geslaagde Balkon Vergroendag Duivendrecht (13 mei)

20230513_114200.jpg

Geslaagde Balkon Vergroendag Duivendrecht (13 mei)


13 mei, 2023 | 14:16 | 335 keer gelezen

Geruime tijd is bij de Zonnehof flats in Duivendrecht gewerkt aan het verduurzamen en isoleren van de wooneenheden, een project van woningbouwbedrijf Eigen Haard en de gemeente Ouder-Amstel. Om bij het opleveren van de flats Mercurius en Neptunus de bewoners in het zonnetje te zetten, was er al een borrel voor de bewoners geschonken, maar is tevens een Balkon Vergroendag georganiseerd voor de bewoners van beide flats.

Vanuit Eigen Haard, de gemeente Ouder-Amstel en Waternet was een pilot bedacht om een bijdrage te leveren aan het vergroenen van balkons van de flats. Bewoners konden een met planten gevulde bak en/of een regenton afnemen of reserveren. In totaal gingen 63 groenproducten (plantenbak en/of regenton) naar de bewoners. Voor de organiserende partijen een aansluiting op het beleid van duurzaamheid en biodiversiteit, passend in het klimaatplan. Voor de bewoners een praktische mogelijkheid om mee te doen met de vergroening, maar ook om een praatje te maken met de aanwezige beleidsmakers. Zo was wethouder Victor Frequin (VVD) aanwezig om met de bewoners in contact te gaan. Ook de vertegenwoordigers van Waternet en Eigen Haard hadden veelvuldig contact met de aanwezige bewoners, die zichtbaar content waren met de vergroening maar ook met het contact. Een compliment was er voor de organisatie en de aanwezige man van de koffiekar.

20230513_114103.jpg

Wethouder Frequin in overleg met een van de Zonnehof bewoners.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.