×

Hoorzitting Luifel station Duivendrecht

20200329_154304.jpg

Hoorzitting Luifel station Duivendrecht


2 december, 2023 | 13:39 | 57 keer gelezen

Een onafhankelijke commissie mocht zich tijdens een hoorzitting bogen over twee bezwaarschiften ingediend door bewoners uit Duivendrecht. Bezwaren tegen een geplande (grote) luifel bij station Duivendrecht. Punt van bezwaar is de grootte van de luifel, maar ook het niet serieus betrekken van de bewoners rondom het kerkplein. Gemist is een participatieproject. Daarbij kwam de stelling (gezien tijdslijnen en mailwisseling) dat de bewoners en zo ook de raad, niet correct door de gemeente zijn geïnformeerd. De aanwezige ambtenaren waren onvoldoende bekend met het gelopen traject. Reactie was dat de luifel inderdaad 20cm te groot is, maar dat de vergunning voldoet. Vraag was waar het idee van een grote luifel vandaan komt. Naast een aantasting van het plein, zijn de bewoners bang dat dit een nieuwe hangplek wordt. De aanwezige vertegenwoordiger van ProRail wist te melden dat de gemeente opdrachtgever is en ProRail de uitvoerder.

Advies vanuit de onafhankelijke commissie was om lopende de bezwaarprocedure toch vooral met elkaar in gesprek te gaan. De behandeling van de bezwaren kan een aantal weken duren. ProRail gaf aan dat de bouw voor eind 2024 gepland staat. Goede nieuws tijdens de hoorzitting was dat de komst van de lift (die feitelijk gewenst is) door alle partijen zeer gewaardeerd wordt.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.