×

Impressie Informatieavond Entrada

20220713_144529.jpg

Impressie Informatieavond Entrada


10 oktober, 2022 | 23:16 | 153 keer gelezen

Afgelopen donderdag is er een vervolg geweest op de Informatieavonden over Entrada. De eerste sessies waren alweer een paar jaar geleden, daarop volgde nogal wat commentaar uit het dorp en is fors ingesproken tijdens de raadsvergadering (de tribune in Ouderkerk zat vol met Duivendrechters). Een onderwerp dat leeft, bleek uiteindelijk ook uit de belangstelling, reden voor de organisatie om twee sessies op de avond te organiseren, waarbij de tweede sessie wat rustiger was, maar wel levendiger.

Wat gepresenteerd is, is nog steeds een concept stedenbouwkundige visie. Eerder werd een soort Manhattan aan de Amstel (of Duivendrechtsevaart) gepresenteerd. Die plannen ogen weinig verandert. Wellicht een toren minder en meer verplaatst naar het spoor. Plan is om vanaf 2025 gefaseerd te gaan bouwen. Wethouder de Rijcke was vanuit de gemeente aanwezig, op navraag naar de komst van vluchtingen in Entrada verwees ze naar de website van de gemeente.

Duidelijk is dat de belangstelling niet komt door het uitnodigingenbeleid van de projectontwikkelaar of de gemeente, maar vooral uit de zorg van bewoners uit de omgeving van Entrada, zoals de Zonnehof flats en de Kruidenbuurt. Zorg voor de dichtheid van bebouwing, ca. 1.000 woningen op een postzegel, veel beton, veel hoogbouw. Het is afwachten hoe het zich verder ontwikkelt, want er is nog geen overeenstemming tussen de eigenaren onderling, en er is nog steeds onvrede onder de bewoners van Duivendrecht. Een eerder ingestelde klankbordgroep is beperkt ingezet.

Wat verder opvalt is dat er ook een derde basisschool gepland staat in Entrada, plaats is op de hoek bij Neptunus en de Slinger, op grond van de gemeente.

De getoonde impressies waren zeker mooi, maar nog onbekend is hoe e.e.a. gaat verlopen.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.