×

Informatieavond MATE (Update: met verslag transformatie Asito naar MATE)

20230604_151307.jpg

Informatieavond MATE (Update: met verslag transformatie Asito naar MATE)


6 juni, 2023 | 08:31 | 154 keer gelezen

Dinsdag 6 juni is er een inloop informatieavond aan de Van der Madeweg 1-5. Op de huidige locatie van Asito wordt medio 2024 een mixed gebouw gebouwd met functies voor: Kantoor, horeca en hotel, genaamd: MATE. Tijdens de informatiesessie wordt een toelichting gegeven op de bouw en de planning, en kunnen bezoekers aangeven wat voor hun aandachtspunten zijn. Vanaf 17:00 uur zijn bezoekers welkom en de deuren sluiten 20:00 uur. Aanmelden kan via info@lingotto.nl 

Impressie Inloopsessie MATE (dinsdag 6 juni):

De burgers van Duivendrecht hebben het druk deze week met inloopsessies, de nieuwe vorm van participatie. Een inloopsessie voor de vluchtelingenopvang in Entrada, een inloopsessie om kennis te krijgen over het transitieproces van kantoor Asito naar hotel MATE (Van der Madeweg) en een inloopsessie over De Nieuwe Kern.

De Inloopsessie aan de Van der Madeweg bij MATE was wel de meest verrassende. Zelfs de buren van het Asito gebouw waren onbekend met de komst van een hotel naast hun onderkomen, een hotel wat volgens de commissie RO niet was benoemd in de presentaties. Maar al met al zag het er niet slecht uit. MATE is een verzamelnaam voor een hotel (220 kamers), 4 lagen kantoorruimtes en horeca met een bar/restaurant en een soort verzamelgebouw of Atrium waar een maatschappelijke betekenis aan gegeven kan worden. De aanwezige burgers (toch zeker 30) waren gretig met hun participatie (de gele plakkertjes): een buurthonk, een fitnessruimte, voorzieningen voor senioren maar ook voor jeugd/jongeren en een kinderdagverblijf.

Zorg was er ook. Neemt het 50 meter hoge gebouw de zon-inval weg in de Kruidenbuurt? Verwacht men overlast van hotel- bar- en restaurantbezoekers? Waar gaat men parkeren? Vragen die worden meegenomen door de aanwezige projectleiders van de gemeente en projectorganisatie Lingotto (niet onbekend in Duivendrecht), welke aangeeft het project duurzaam te benaderen.

Feit is dat er nog een bestemmingsplan moet worden aangepast, er een afhankelijkheid is met de diverse regelgeving van de gemeente en dat het ruimtelijk plan in het najaar behandeld gaat worden in de commissie en Raad. Met de insteek en planning dat men in 2024 gaat bouwen en dat in 2025 het eerste drankje kan worden getapt voor de buurtbewoners. Dat hebben ze wel verdiend na de diverse inloopsessies. Hoop van de projectleiders is dat er na MATE een soort ‘Zwaan kleef aan’ aspect volgt, om de gehele buurt een verdere facelift te geven. Ofwel ongetwijfeld nog meer inloopsessies in het verschiet.

IMG-20230526-WA0013.jpg
Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.