×

Jong leven in Duivendrecht

IMG-20220508-WA0001.jpg

Jong leven in Duivendrecht


8 mei, 2022 | 12:52 | 111 keer gelezen

Duivendrecht kent een aardige verdeling van Jong en Oud. Algemene indruk is dat het stedelijke dorp wat vergrijst, maar door de komst van de nieuwe Zonnehof appartementen is er een jonge instroom. Ook is er jeugdige instroom. In elke straat zie je met regelmaat een roze (meisje) of blauwe (jongen) slinger voor de ramen. Dit op de straten voor specifiek ouderen na. 

Maar niet alleen onder de mensen is er een continue instroom van nieuw leven. Ook de zwanen die al decennia tot het 'meubilair' horen van Duivendrecht kennen een uitbreiding. Vraag is natuurlijk waarom het dorp Duivendrecht heet, en niet Zwanendrecht. De zwanen in de Singel zijn prominenter aanwezig dan de paar duiven op het Dorpsplein. Achtergrond van de naam Duivendrecht is echter niet gerelateerd aan de Duif maar aan de Latijnse naam: "Due vena trajectum". De verbinding destijds tussen de diverse gebieden. Dat was Duivendrecht.,

Een oplettende reporter van DorpDuivendrecht.nl ontdekte het nieuw leven (op 4 mei) en schoot de plaatjes van de kroost.

IMG-20220508-WA0002.jpg
Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.