×

Jubileumjaar (55 jaar) van het Amstelbad aangesneden

IMG-20230429-WA0008.jpg

Jubileumjaar (55 jaar) van het Amstelbad aangesneden


29 april, 2023 | 22:54 | 227 keer gelezen

Afgelopen zaterdag (29 april) is het nieuwe seizoen geopend van het Amstelbad, alweer de 55ste editie. Als de weersomstandigheden een voorbode mogen zijn voor het jubileumjaar, dan zijn de voortekenen gunstig. In 1968 is het (buiten)bad gestart  en in 1992 overgenomen door een groep vrijwilligers uit de gemeente. Maar liefst 180 vrijwilligers maken het mogelijk dat dit zwembad open kan blijven.

Van de kant van de gemeente waren burgemeester Joyce Langenacker en wethouder sport Victor Frequin (VVD) aanwezig. Leuk dat oud wethouder Barbara de Reijke er ook was. Samen met voorzitter van Stichting Amstelbad, Rick Oliemans, sneden zij de mooie en smakelijke taart aan. Burgemeester Langenacker prees het Amstelbad en de vele vrijwilligers n feliciteerde hen allen met dit jubileum. 

Naast voorzitter Rick Oliemans vertelde penningmeester Robbert Eysink Smeets over de duurzaamheidsinvesteringen die Amstelbad gedaan heeft. Naast LED verlichting en afdekking van de zwembaden zijn ook zonnecollectoren, zg sundiscs aangeschaft. Deze laatste maakt het mogelijk dat het water voorverwarmd wordt voordat het in het bad komt. Op deze mooie zonnige dag warmen deze sundiscs het water al op tot 24 graden, maar zelfs dan nodig is voor het buitenbad. Al met al hoop het Amstelbad 50-70% van de kosten voor gas op deze manier te besparen. De gemeente heeft bij deze investering geholpen door een lening van € 345.000 voor 10 jaar te geven aan Amstelbad.

Daarna voerde bestuurslid Ilona Scheerder het woord en bedankte de sponsors. Er mogen nog meer sponsors bij, zei ze. Daarna gaf ze het startsignaal voor het traditionele kwartjes duiken. Vele kinderen stonden klaar om in het water te springen om de muntstukken eruit te halen. En daarna vormden de kinderen samen de cijfers 55 in het water. 

Een prachtige, zonnige viering van het jubileum en een mooie opening van het nieuwe zwemseizoen. Velen stonden in de rij om een abonnement te kopen. Een goed idee voor iedereen in Ouder-Amstel.

IMG-20230429-WA0021.jpg

Bij de foto's: Rick Oliemans (stichting Amstelbad), Joyce Langenacker, Barbara de Reijke en Victor Frequin en de zwemmers vormen de 55, van 55 jaar Amstelbad.

Onderdeel van de jubileumactiviteiten was ook de voorronde van het landelijke NK Knikkeren, wat begeleid werd door de buursportcoach van Coherente.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.