×

Lintjesregen in Duivendrecht 2022

Joop.jpg

Lintjesregen in Duivendrecht 2022


26 april, 2022 | 19:42 | 195 keer gelezen

Evenals in 2021 weer twee personen uit Duivendrecht die namens de Koning en Koningin een lintje hebben ontvangen van onze burgemeester Langenacker. Actieve dorpsbewoners die zich als vrijwilligers jarenlang hebben ingezet voor het sociaal-sportief-maatschappelijk leven in Duivendrecht: de heer Joop van den Broeke en mevrouw Klöpping zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Een toelichting achter de lintjesregen in Duivendrecht (bron: www.ouder-amstel.nl)

De heer Joop Van den Broeke is al meer dan 45 jaar vrijwilliger in het dorp. Al sinds 1976 zet decorandus zich in als lid, voorzitter en penningmeester van CTO’70 (badminton) in Duivendrecht. Decorandus zet zich met ziel en zaligheid in voor “”zijn”” club. Als er een tekort is aan vrijwilligers, dan stelt de heer van den Broeke zich ondanks zijn hoge leeftijd en wat mindere gezondheid iedere keer weer beschikbaar. Daarnaast maakt hij tijd vrij om deel uit te maken van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Al jaren is decorandus aanwezig bij de vergaderingen en de halfjaarlijkse veiligheidsschouw.Sinds 1989 is decorandus als vrijwilliger betrokken bij de Winkeliersvereniging Duivendrecht als penningmeester, bestuurslid, plaatsvervangend voorzitter en organisator. In een kleine maar actieve vereniging komt het werk op de schouders van enkele leden terecht. De heer van den Broeke wordt geroemd om zijn penningmeesterschap en doet met zijn hart van goud meer voor de Winkeliersvereniging dan dat men van een vrijwilliger zou mogen vragen.
Vanaf 2005 neemt decorandus deel aan verschillende klankbordgroepen van de gemeente Ouder-Amstel, de ontwikkeling van het Dorpsplein maar ook de ontwikkeling van Entrada volgt hij op de voet. Hij is een graag gezien lid, een sociaal maar ook bescheiden mens, altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken.

Joyce Langenacker: ‘Streng maar rechtvaardig met een scherp oog voor de kas, maar vooral ook voor de mens. Of het nu om de badmintonvereniging, de winkeliersvereniging of de gemeente Ouder-Amstel en dan in het bijzonder Duivendrecht gaat, we kunnen altijd op uw bijdrage rekenen. En altijd steekt u zelf de handen uit de mouwen, vaak veel verder dan van een vrijwilliger verwacht mag worden. U verdient het lintje ten volle.'                                                                                                                          

Mevrouw Klöpping
Decoranda en Sinterklaas in Duivendrecht zijn ruim 53 jaar aan elkaar verbonden. Sinds 1968, mevrouw Klöpping was toen 9 jaar, mocht zij voor het eerst meedoen als Piet met haar vader als Sinterklaas. Na enige jaren als hoofdpiet, heeft zij zich toegelegd op de organisatorische kant van de activiteiten voor het Sint Nicolaas Comité Duivendrecht.

Alle voorbereidingen voor 5 december werden verzorgd door mevrouw Klöpping. En dan gaat het om een scala aan acties:

het aanvragen van vergunningen voor de grote dag en voor het collecteren bij de gemeente;
het benaderen van vrijwilligers om te collecteren en indeling hiervan;
de publicaties in het weekblad van Ouder-Amstel;
het zelf collecteren;
inkopen doen van cadeautjes en strooigoed;
het regelen van de boot en het muziekkorps;
met burgemeester en ceremoniemeester overleg over de grote dag;
instructiebrieven schrijven voor de vrijwilligers;
samen met vrijwilligers inpakken van cadeautjes voor de kinderen;
aanwezig zijn een dag voor de intocht om in het Dorpshuis in Duivendrecht de laatste puntjes op de i te zetten;
alles er tiptop uit laten zien;
de dag vastleggen op de foto. 
Overgebleven cadeautjes en snoepgoed werden op 6 december afgegeven bij het Ronald McDonald Huis naast de VU (Medisch Centrum). 
Tot en met de intocht van 2019 heeft decoranda dit met verve georganiseerd!

Toen de intocht vanwege de Coronapandemie in 2020 niet doorging organiseerde mevrouw Klöpping dat de twee comités uit beide dorpen met elkaar gingen samenwerken. Onder haar bezielende leiding werd er een kort filmpje opgenomen met Sinterklaas en burgemeester Joyce Langenacker in de hoofdrol. Dit filmpje bleek achteraf een slotstuk te zijn van een mooie, lange periode van het Sint Nicolaas Comité Duivendrecht.
Het lintje krijgt decoranda voor het 53 jaar neerzetten van een onvergetelijk Sinterklaasfeest. Maar niet onvermeld mag blijven dat zij daarnaast al jaren mantelzorger is voor haar moeder (90). Ook was zij secretaris van de volleybalafdeling van de omnivereniging CTO’70 en voorzitter en secretaris van KLM Volleybal en heeft zij jaren vrijwilligerswerk gedaan voor de gepensioneerden vereniging van de KLM.

Joyce Langenacker: ‘toegewijd aan Sinterklaas in Duivendrecht en dat 53 jaar lang. Het staat buiten alle twijfel dat jij Lucy Klöpping een prachtige erfenis achterlaat. Sinterklaas in Duivendrecht is een begrip geworden, dankzij de familie Klöpping. Waar jouw moeder tante An stopte, ging jij verder en zo werd het ieder jaar een geweldig feest voor honderden kinderen. Een mooi stokje dat nu is doorgegeven aan de Stichting Sinterklaas in Duivendrecht. Het lintje, zozeer verdiend, speld ik met trots op.’

Joop.jpg

Op de foto v.l.n.r. mevrouw Klöpping, burgemeester Langenacker en de heer Joop van den Broeke.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.