×

Lokaal radiostation Jamm FM breidt samenwerking uit

jammfm.jpg

Lokaal radiostation Jamm FM breidt samenwerking uit


6 augustus, 2023 | 22:01 | 79 keer gelezen

Bron: JAMM FM

1Amstelveen, Jamm FM en Rick Fm, de drie publieke lokale omroepen uit Amstelveen, Ouder Amstel en Uithoorn hebben afgesproken om voortaan nauw te gaan samenwerken. Zowel door het gebruik van elkaars kanalen mogelijk te maken , als ook via de uitwisseling van nieuws, programma’s en andere content. Op commercieel terrein worden eveneens kansen gezien door het uitvoeren van opdrachten van derden, reclame-inkomsten en verhuur van ruimtes.

Tussen 1Amstelveen en Jamm FM heeft de overeenkomt al tot resultaat gehad, dat de tv-programma’s van 1Amstelveen nu ook te zien zijn in Ouder Amstel, Amsterdam en omliggende gemeentes (Ziggo kanaal 40) En kunnen de radio programma’s van Jamm FM ook in Amstelveen en omstreken worden beluisterd op kanaal 107.2 FM.

“Een vliegende start van een samenwerking die naar mijn overtuiging nog tot veel meer moois voor onze luisteraars en kijkers zal leiden “, zegt Daniël Zondervan, voorzitter van Jamm FM. “We willen met elkaar werken aan verdere verbetering van de kwaliteit van onze producties en tegelijk ons bereik uitbreiden. Stapsgewijs zal de samenwerking op redactioneel, journalistiek, commercieel en technisch gebied worden versterkt. Daarnaast levert dit veel nieuwe kansen op en vergroot het de relevantie van de lokale media in de regio”.

Ook de beide andere voorzitters zijn content met de samenwerking. Peter Le Cuivre van 1Amstelveen meent: “Ik ben het eens met mijn collega’s, dat de samenwerking zal leiden tot een breder en kwalitatief beter aanbod van content. Ik acht dit een prima ontwikkeling en ook een leerzaam initiatief. “Want door onze samenwerking preluderen we als het ware ook op de komst van een streekomroep van vijf omroepen in ons gebied. Ook radio Aalsmeer en Meerradio, met wie we goed en frequent overleg hebben, behoren daartoe. Zo kunnen wij vast en werkende weg ervaring opdoen en delen hoe je zo’n streekomroep het beste vorm kan geven”.

Henk de Vries van Rick Fm stelt: “wij hebben ons van harte aangesloten en zullen ons steentje aan de samenwerking graag bijdragen en aan de realisatie van de doelstellingen. Als we kijken naar een van de belangrijkste uitgangspunten voor de streekomroep zoals die nu bekend zijn, hebben wij met zijn drieën zeker de intentie om te professionaliseren. We hopen dan ook de middelen daartoe te verwerven, zodat we professionals in onze gelederen kunnen opnemen”.

 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.