×

Nieuw calisthenicspark in realisatie in Duivendrecht

20221023_115806.jpg

Nieuw calisthenicspark in realisatie in Duivendrecht


23 oktober, 2022 | 14:58 | 136 keer gelezen

Afgelopen week is een nieuw sport- en beweegpark voor o.a. calisthenics opgetuigd in het Zonnehof gebied in Duivendrecht. Eerder dit jaar hebben een paar enthousiaste dorpelingen en plan ingediend bij de gemeente, om te komen tot dit sport- en beweegpark, wat er is voor alle leeftijden. Op en rondom de locatie zelf zijn bewoners en passanten (voor de zomer) geinterviewd naar hun behoeften, dit is gedaan samen met de beweegcoach van Coherente. Een paar maanden later is dit het resultaat. De gemeente heeft netjes op deze lokale behoeften ingespeeld.

Calisthenics zijn verfijnde oefeningen, zoals vroeger vergelijkbaar met gym. In Zuidoost is er een park in de Venserpolder, waar een aantal beoefenaars actief is, die ondertussen tot de Nederlandse top behoren. Dat is zeker niet perse het doel in Duivendrecht, meer bewoners in beweging is de inzet van dit sport- en beweegpark. De komende dagen wordt gewerkt aan de finale afwerking, en dan komt er zeker een moment dat het nieuwe sport- en beweegpark met een calisthenics demo wordt geopend.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.