×

Nieuw sportpark in bedrijf in Duivendrecht

20230127_130211.jpg

Nieuw sportpark in bedrijf in Duivendrecht


29 januari, 2023 | 23:55 | 175 keer gelezen

Op de rand van Duivendrecht is afgelopen weekend 'Sportpark Buitensingel’ in gebruik genomen. Ingeklemd tussen tuinhuisjes, het grondgebied van Amstelborgh en de A2 zijn drie nieuwe sportvelden aangelegd met een kantine inclusief kleedkamers. Voetbalvereniging FC Amsterdam heeft dit weekend haar activiteiten verplaatst van sportpark Strandvliet naar het sportpark aan de Buitensingel. Volgens de eigen website van FC Amsterdam is verhuizing een resultaat van een kort geding en de omstandigheden, zo werden vrijdagmiddag de laatste doeltjes op sportpark Strandvliet ontmanteld, dus spelen was geen optie meer. Afgelopen zaterdag is met een jeugdwedstrijd tussen FC Amsterdam en Zeeburgia de eerste officiële wedstrijd gespeeld op het nieuwe sportpark.

Al ruim een jaar zijn diverse aannemers actief met de realisatie van het nieuwe sportpark aan de Buitensingel. Een plek niet ver van de velden van sportpark de Toekomst, waar o.a. CTO’70 (nu spelend op sportpark De Hoop in Duivendrecht) ooit furore maakte.

In 1974 rolde de eerste bal op sportpark Strandvliet. Voetbalvereniging FC Amstelland had na verplaatsing uit Oost, een plek gekregen op Strandvliet. In 2008 volgde er een fusie met Amsterdam United en werd de naam van de club FC Amstelland United, welke vervolgens in 2010 verder ging als FC Amsterdam.

Strandvliet wordt nu verder ingericht voor de SMH (Smart Mobility Hub). Doel is om een enorme parkeergarage te bouwen, waarop dan weer een ander nieuw sportcomplex gerealiseerd kan worden. Verwachting is dat dit zeker drie jaar gaat duren. Ondertussen is ook de andere gebruiker van sportpark Strandvliet (LTC Strandvliet) aan het verhuizen. De tennisclub heeft gekozen voor een verplaatsing naar het tennis- en padelpark Gaasperpark.

IMG-20230127-WA0013.jpg

Nieuwe kleedkamers.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.