×

Nieuwjaarsspeech en uitreiking Waarderingsspelden

20230109_202521.jpg

Nieuwjaarsspeech en uitreiking Waarderingsspelden


9 januari, 2023 | 21:20 | 107 keer gelezen

Het was tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis als vanouds druk in het gemeentehuis. Vanouds omdat het alweer twee jaar geleden was, maar de speech was er niet minder op. En waar vorig jaar de Waarderingsspelden aan huis werden uitgereikt door de burgemeester, was de uitreiking dit jaar gecombineerd met de Nieuwjaarsreceptie. De waardering ging dit jaar naar mensen die actief zijn in de Mantelzorg. Burgemeester Langenacker mocht drie bewoners op het podium ontvangen om de speld uit te reiken: mw. Vogel en het echtpaar Heinz uit Duivendrecht, o.a. betrokken bij de Zonnebloem Duivendrecht. Op de foto het onderscheiden echtpaar Heinz samen met burgemeester Langenacker.

Thema van de Nieuwjaarsspeech was 'Minder'. Het thema was gebaseerd op de oorlogen, zeker in Oekraine, maar ook de stikstofcrisis, vluchtelingenstroom, energiecrisis en andere vormen van crisis. Waardering was er voor de bewoners die vluchtelingen opvangen (in de gemeente Ouder-Amstel zijn dat er 60) en mensen die ondersteunen bij de vluchtelingencrisis. Ook de gemeente is druk met opvang, zo worden binnenkort panden aan de Wenckebachweg en Entrada in Duivendrecht beschikbaar gesteld voor de opvang van vluchtelingen. Duivendrecht biedt straks huisvesting aan honderden vluchtelingen.

Feitje was nog de verhouding man/vrouw in de gemeenteraad en binnen B&W. De pool met wethouders in de gemeente oogt een soort talent pool te zijn voor burgemeester, afgelopen jaren (incl. dit jaar) zijn er al twee doorgestroomd.

Aanwezig diverse vertegenwoordigers uit Duivendrecht, zo werd een Koninklijk lintje gespot, twee voorzitters van sportclubs (CTO'70 voetbal en CTO'70 volleybal) en de voorzitter van Coherente. De voorzitter van de voetbalclub wist te melden dat er een zeer gezellig Nieuwjaarsreceptie op de club was geweest, waarbij de voorzitter met 'minder' woorden had gesproken dan de burgemeester. Dit uiteraard vanwege het andere karakter voor de nieuwjaarsreceptie op de voetbalclub.

Al met al goed dat de receptie weer mogelijk was. En om met de woorden van de burgemeester te spreken, wat 'minder' crisis is zeker zeer welkom.

20230109_201453.jpg

Een goede, gezellige en geanimeerde Nieuwjaarsreceptie (2023).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.