×

“De week van Co” met Annie M.G. Schmidt en Prijsvraag

20200601_110139.jpg

“De week van Co” met Annie M.G. Schmidt en Prijsvraag


14 juli, 2020 | 15:20 | 96 keer gelezen

In de Corona tijd is het tijdelijke periodiek “De week van Co” in omloop. Af te halen bij Coherente, of in het Dorpshuis of bij de Plus. Zeg maar drie bekende ontmoetingsplaatsen in ons dorp. In “De week van Co” (het tijdelijke krantje voor Senioren om de Corona-tijd door te komen) een aantal leuke, leerzame, soms grappige rubrieken om elkaar te vermaken. Ook in editie 17 (14 juli 2020) weer een aantal items:

·         De Boekentip: Ziezo van Annie M.G Schmidt (met versjes voor jong en oud, zie hieronder het versje de regenworm en zijn moeder, over een regenworm uit Sneek).

·         De kookrubriek.

·         Tips.

·         Deze week in de geschiedenis (over de bestorming van de Bastille, Nee niet Amsterdam, maar Parijs; Rembrandt van Rijn en Ruud Lubbers).

·         Oefeningen om in beweging te blijven.

·         En de prijsvraag. Deze editie een Kruiswoordpuzzel. Ook de winnaars van editie 16.

 

De Regenworm en zijn moeder

Er was een regenworm in Sneek, die altijd naar de sterren keek, en fluisterde: Hoe schoon, hoe schoon…

Zijn moeder zei: Doe toch gewoon, kijk naar beneden naar de grond, dat is normaal dat is gezond, kijk naar beneden zoals ik…

En toen? Toen kwam de leeuwerik!

Het wormpje, dat naar boven staarde, zag hem op tijd en kroop in d’aarde, maar moe die naar beneden keek werd opgegeten (daar in Sneek).

Dus doe nooit van je moeder zegt, dan komt het allemaal terecht.

“De Week van Co” is een uitgifte van stichting Coherente. Bestemd voor Senioren.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.