×

Aangepaste Dodenherdenking in Duivendrecht (4 mei)

20210504_093811.jpg

Aangepaste Dodenherdenking in Duivendrecht (4 mei)


4 mei, 2021 | 10:23 | 243 keer gelezen

De dag 4 mei is standaard de dag voor de Dodenherdenking in Duivendrecht. Na een gepaste dienst in de Kleine Kerk, en een stille tocht via de Korenbloemstraat en de Begoniastraat, klinkt normaal gesproken de muziek en het gesproken woord. Het woord om de doden te herdenken die zijn gevallen in de Tweede Wereldoorlog. De gevallen in Duivendrecht zijn op het monument aan de Begoniastraat benoemd. Daarnaast worden gevallenen van andere oorlogen en vredesmissies herdacht. Maar evenals vorig jaar niet deze traditie, het kan niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Wel wordt online stil gestaan bij de gevallen, u kunt via www.ouder-amstel.nl vanaf 19.15 uur een stream volgen.

Daarnaast is er op de diverse televisiezenders de herdenking op de Dam (met o.a. een gesproken woord van Andre van Duin) en een herdenking op de Waalsdorpervlakte.

Uiteraard een gepaste herdenking toegewenst.

 

 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.