×

Actie in Duivendrecht: "Blijf lid van je club!" #schouderaanschOuder-Amstel.nl

20210424_150310.jpg

Actie in Duivendrecht: "Blijf lid van je club!" #schouderaanschOuder-Amstel.nl


24 april, 2021 | 15:51 | 173 keer gelezen

Alom drukte in Duivendrecht deze laatste zaterdag van april 2021. Het jaarlijkse gemeenteboekje is weer bezorgd en vanochtend zijn bij de huisartsenpraktijk honderden bewoners van Duivendrecht voorzien van de AstraZeneca vaccinatie. In Duivendrecht een goede opkomst, geschat door de huisartsen is 85-90%.

Als iets duidelijk is geworden in deze corona crisis is dat onze gezondheid en vitaliteit van levensbelang is. Gezonde voeding, gezond leven en vooral ook sporten en bewegen (waar dit fysiek en mentaal mogelijk is). Met de huidige corona maatregelen valt dit niet altijd mee, zeker ook niet voor sportclubs, dansen en muzieklessen. Binnen sporten is een issue, en buiten mag je maar met 4 personen tegelijk. Metingen van het NOC*NSF en het Mulier Instituut wijzen dan ook uit dat er ondanks de noodzaak van sporten, steeds minder bewogen wordt. Daarnaast mist men het bewegen weer wel, dit dan vooral ook vanwege het sociale aspect. Uit het onderzoek komt verder dat een aantal leden van zaalsporten afneemt, maar dat daarentegen tennis en andere buitensporten (golf) nieuwe leden begroeten op hun sportaccommodaties. Reden voor de vrijwilligers van sport- en cultuurverenigingen (zoals CTO70 volleybal, de dansschool, de muziekschool e.a.) om een actie te starten in Ouder-Amstel en dus ook Duivendrecht met als motto: "Blijf lid van je club!".

De verenigingen (sport, cultuur en muziek) hebben juist nu de leden nodig, daarnaast ook de vrijwilligers. Het is een uitdaging om leden en vrijwilligers betrokken te houden bij de clubs. De verenigingen zijn de kern van ons dorp, zij zijn de sociale bindingen tussen mens en maatschappij. De passie waarmee in ons Dorp Duivendrecht de actie wordt ingezet verdient vervolg: "Blijf lid van je club!" of sterker wordt lid van een sportvereniging. Sportclubs in Duivendrecht zijn te vinden op: sportclubs Duivendrecht

Zoek je wat in de gemeente Ouder-Amstel, kan dat op: www.sportiefouderamstel-nl

Zoek je een andere sport (in Zuidoost): www.ZuidoostBeweegt.nl 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.