×

Afscheid Brandweerkazerne Duivendrecht

IMG-20240330-WA0028.jpg

Afscheid Brandweerkazerne Duivendrecht


5 april, 2024 | 09:51 | 73 keer gelezen

Ze waren in grote aantallen gekomen naar de brandweerkazerne aan de Rijksstraatweg. De vrijwilligers van Brandweer Duivendrecht, hun families en kennissen, maar ook oud-brandweerlieden en nieuwsgierige dorpsbewoners. De historie van de kazerne werd boven in de verzamelruimte in beeld gebracht. Beelden van de treinramp, en ook diverse branden in de regio. De brandweerkazerne wordt komend jaar omgebouwd naar een moderne kazerne die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Als portefeuillehouder was ook burgemeester Joke Geldhof aanwezig. In haar toespraak roemde ze het werk van de brandweerlieden en van hun omgeving. Momenteel zijn er 15 vrijwilligers actief, en de aanmoediging van onze burgemeester aan potentiële kandidaten was om kennis te maken met het vak. Geldhof waardeerde de brandlieden (mannen en vrouwen) om hun moed en discipline. Ook de veelzijdigheid in de hulpdiensten, niet alleen bij brand, maar ook bij lokale incidenten is men actief.

Namens de Brandweer Duivendrecht gaf Rob Das een toelichting op het komende proces. De brandweer verhuist tijdelijk naar het milieudepot en komt in 2025 terug op dezelfde plek met een verbinding op het Waddenland. Inzet is om meer onderdeel uit te maken van de Duivendrechtse samenleving. In de nieuwe kazerne komt ruimte voor ZZP’ers, zodat die praktisch kunnen aansluiten.

In 2025 bestaat de brandweer Ouder-Amstel 100 jaar, tijdens dit jubileum zal de nieuwe brandweerkazerne Duivendrecht (ongetwijfeld feestelijk) geopend worden.

20240330_145917.jpg

De voertuigen van brandweer Duivendrecht (tijdelijk even niet onderdak van de vaste locatie).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.