×

Beeld op Duivendrecht (4): Noorderlichttuin

20200823_145811.jpg

Beeld op Duivendrecht (4): Noorderlichttuin


13 december, 2020 | 23:43 | 121 keer gelezen

Midden tussen Venus, Jupiter, Mercurius en alle andere voorkomens van ons zonnestelsel is daar het natuurparkje Noorderlichttuin. Het zal rond 2012 geweest zijn dat er een actieve groep ouders aanwezig was op de A. Bekemaschool, en via een eigen stichting een bijdrage leverde aan de vorming van de school en de kinderen. Zo was er ook een ouder bekend met landschap-ontwerp. Deze kwam met het idee voor een natuurpark voor de kinderen. Lekker spelen in de pauzes of na school. Er was altijd wel een heuvel die door de kinderen gebruikt werd maar ideaal was het niet. En het pad rondom de school werd 1x per jaar gebruikt voor een sponsorloop. Samen met de toenmalige directie en andere belanghebbenden kwam er een idee op papier, wat uiteindelijk nog jaren heeft geduurd voordat er uiteindelijk een bord kwam met “Noorderlichttuin”, dit met uiteraard het natuurpark.

Er wordt tegenwoordig volop gebruik van gemaakt, al denkt een enkeling dat het natuurpark ook geschikt is als fietsenstalling, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Grote vraag is of ooit het Noorderlicht zal verschijnen op en rondom het natuurpark. Wellicht een optie om eens te organiseren, misschien reden voor een ‘opening’…..


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.