×

Blijf thuis met Pasen (bericht gemeente Ouder-Amstel)

Vlag Ouder-Amstel.jpg

Blijf thuis met Pasen (bericht gemeente Ouder-Amstel)


11 april, 2020 | 12:13 | 93 keer gelezen

Bericht gemeente Ouder-Amstel aan de bewoners (bron: www.ouder-amstel.nl).

Ook met Pasen: blijf thuis
Het belooft mooi en zonnig weer te worden met het Paasweekend. Heerlijk natuurlijk maar de dringende oproep blijft: blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten voor een boodschap of een klein ommetje. Niet om te recreëren.

Vermijd drukke plekken en houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Deze maatregelen zijn en blijven nodig voor de bestrijding van het coronavirus en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit.

Burgemeester Joyce Langenacker: “Het wordt een bijzondere Pasen, maak het thuis gezellig en geniet van wat er wel kan. Er komt een moment dat we allemaal weer onbeperkt naar buiten kunnen. Helaas is het nu nog niet zover. Houd vol en laten we elkaar helpen door deze moeilijke tijden heen te komen. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.”

Vermijd drukke plekken
Inwoners worden opgeroepen drukke plekken zoveel mogelijk te vermijden. Er gelden aanvullende maatregelen voor de Ouderkerkerplas en De Ronde Hoep. De toegangen naar de parkeerplaatsen (bij de Middenweg en Aan de Wind) bij de Ouderkerkerplas zijn afgesloten voor autoverkeer. De Ronde Hoep is dicht voor wielrenners (met meer dan 2 personen) en motorrijders.

Groepsvorming
Het is belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen rond groepsvorming houdt. Groepen van drie personen of meer zijn verboden. Dit geldt niet voor een gezin.

Grote drukte bij de milieudepots
Veel thuis zijn betekent voor veel mensen klussen en opruimen. Dat is te merken bij de milieudepots, daar is het al weken buitengewoon druk. Advies is: kom als het echt nodig is. En als je komt, kom alleen en neem zoveel mogelijk in één keer mee.

Tijdens het Paasweekend is het milieudepot zaterdag geopend van 09.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.00 uur. Maandag (Tweede Paasdag) zijn de milieudepots gesloten. Woensdag 15 april zijn de depots weer geopend van 14.00 – 18.00 uur.

Wielrenners
Mooi weer nodigt uit om te gaan fietsen en wielrennen. Hierdoor wordt het al snel te druk op bepaalde routes. Kies rustige tijden, vermijd de route langs de Amstel en de fietsroute Ronde Hoep. Maar het beste advies is eigenlijk: blijf zoveel mogelijk thuis.

Afsluiting sanitaire voorzieningen op recreatieplekken
Op recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleine kampeerveldjes bij parken, natuurgebieden en strandjes zijn de sanitaire voorzieningen zoals gemeenschappelijke toilet- en douchevoorzieningen gesloten.

Oproep aan ouders: kies voor een rustige speelplek
Volgens de richtlijnen van het RIVM geldt een uitzondering op de maatregelen voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij mogen, als ze geen ziekteverschijnselen (hoesten, verkouden, koorts) vertonen, onder begeleiding van ouders buitenspelen. Dat mag ook in de speeltuin, maar ouders wordt opgeroepen: kies voor een rustige speelplek en blijf zoveel mogelijk afstand houden.

Lees meer maatregelen in de regio in het Persbericht Paasweekend - Blijf zoveel mogelijk thuis (pdf, 74 kB).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.