×

Commissie Burger en Bestuur: Visie Maatschappelijke Voorzieningen

IMG-20240411-WA0008.jpeg

Commissie Burger en Bestuur: Visie Maatschappelijke Voorzieningen


14 april, 2024 | 15:13 | 47 keer gelezen

Voorafgaand aan de commissievergadering, over het visiedocument Maatschappelijke Voorzieningen  opende wethouder Jacqueline de Maa (Sociaal Domein) het bal: “Met dit document willen we een beeld schetsen van noodzakelijke en wenselijke voornemens in het Sociaal Domein. Het is een kaderstuk waarin ruimte is voor ontwikkelingen, deze zullen t.z.t. aan de raad voorgelegd worden”.

Binnen de commissie was vervolgens enige discussie hoe expliciet sommige zaken moeten worden benoemd. Feit is dat nog vele variabelen onbekend zijn, er staan veel woningen in De Nieuwe Kern gepland, maar wat wordt de werkelijkheid? In het document zijn een school voor Primair Onderwijs en voor Voortgezet Onderwijs opgenomen. De eerste als wettelijke plicht, het tweede als behoefte in de regio. Verder is het visiestuk een open einde om in de komende jaren nader in te vullen. Het bal was geopend, maar tussen een dans met de commissieleden kwam het niet. Wel waren er al wensen: speelvoorzieningen voor kinderen met een beperking, goede vervangende ruimte voor gebruikers van de Hekman school, duurzame voetbalvelden (SMH wordt ingericht door gemeente Amsterdam, red.), uitbreiding voetbalvelden CTO’70 (waarbij de milieustraat Duivendrecht wordt verplaatst) en de uitbreiding van het Dorpshuis Duivendrecht. Al kwam toch ook de vraag wat de functie is van het Dorpshuis (nu en straks in breder stedelijk verband). De Maa antwoorde hierop met: welzijn, sport en spel, een ontmoetingsruimte voor bewoners en uiteraard de bibliotheek. Voor anderen was het zorgpunt: financiën, vooral het vooruitbetalen van de maatschappelijke voorzieningen.

Voorafgaand aan de bespreking was er een inspreker. De heer Ruijl (ondernemer) vroeg aandacht voor de periodieke Kofferbakmarkt in Ouder-Amstel. Met name de stijging van kosten van € 37,50 per jaar naar € 800 per jaar en nog daarbij komende restricties. Wethouder Frequin gaf aan in overleg te gaan. Vraag die op de publieke tribune was of de Kofferbakmarkt eigenlijk ook niet een maatschappelijke voorziening is. In het algemeen werd het Visiedocument als goed beoordeeld. Wel nog een bespreekstuk in de fracties. In de raadsvergadering van 25 april kan wellicht gedanst worden.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.