×

DPG-Media gaat uitbreiden in Duivendrecht

20210228_122524.jpg

DPG-Media gaat uitbreiden in Duivendrecht


27 februari, 2021 | 11:07 | 212 keer gelezen

De omgeving van de DPG-Media aan de van der Madeweg, wordt de komende jaren behoorlijk onder handen genomen. De eerste stappen voor een facelift van het huidige gebied zijn nu reeds zichtbaar. Gestart zijn de grondwerkzaamheden voor de realisatie van een nieuw kantoorgebouw. Achtergrond is de centralisatie van een aantal diensten van DPG-media (De Persgroep). DPG kent een aantal edities die worden uitgegeven, zoals Het Parool, De Volkskrant, Trouw en het Algemeen Dagblad (AD). Wie herinnert zich niet de roemruchte panden aan de Wibautstraat. Voor de komst naar Duivendrecht zat een deel van het kantoorpersoneel verspreid in de stad, o.a. in het INEX-gebouw. De bouw zal een aantal jaren in beslag nemen. Kantoorpersoneel zal tijdelijk naar Hoofddorp verhuizen om over een paar jaar op een nieuwe werkplek terug te keren. Wat de uitbreiding van de DPG-media betekent voor de woonboten die nu nog kadastraal zijn gelegen in Duivendrecht, is nog onzeker. Wel loopt overleg met de bootbewoners.

Het kantoorpersoneel gaat tijdelijk weg, de Printstraat voor Het Parool, De Volkskrant en Trouw blijft in Duivendrecht. Het AD wordt in Zuid-Holland gedrukt. Recent verkocht DPG een aantal edities aan concurrent Het Mediahuis, vooral kranten in het noordelijk deel van Nederland: Nieuwsblad van het Noorden (92.000 abonnementen); Leeuwarder Courant (67.000) en Friesch Dagblad (9.300). Bij Het Mediahuis wordt o.a. De Telegraaf en NRC uitgegeven. Waar bij abonnementen wel eens een kentering is, is er een grote toename van digitale abonnementen. DPG hoopt met de strategische keuzes in Duivendrecht beter op de toekomst voorbereid te zijn. Duivendrecht oogt daarmee het mediacentrum voor Nederland te worden, wie weet tijd voor een lokaal etablissement van Scheltema...


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.