×

Diftar en Duivendrecht (2)

20210708_173901.jpg

Diftar en Duivendrecht (2)


15 juli, 2021 | 23:55 | 142 keer gelezen

Deze week bij alle bewoners van Duivendrecht een brief over Diftar in de bus. In deze brief van de gemeente de aankondiging van een nieuw systeem voor afval in de gemeente, met de naam 'Diftar'. Dit betekent dat er elke keer betaald moet worden voor het gebruik van de ondergrondse container voor restafval. Het systeem start per 1 januari 2022. Vanaf 1 oktober a.s. kan reeds het PMD-afval bij het restafval gedaan worden. Voor apart verzameld en aangeboden GFT-afval hoeft niet betaald te worden.

Alle bewoners van Duivendrecht (feitelijk van de gemeente) krijgen een pasje om de ondergrondse container te gebruiken. Iedereen krijgt in september het pasje. Dit kan worden opgeladen per internet of in het Dorpshuis. Voor elke storing in de container wordt dan via het pasje betaald. De periode september tot aan 1 januari geldt als proefperiode. 

Verwachting van een groot aantal bewoners (zie intekenlijst) is dat niet iedere burger netjes via een pasje het afval gaat storten. Maar de afvalzak naast de ondergrondse container gaat plaatsen. Dat gebeurt nu al (zie foto), en die bericht Diftar en Duivendrecht (1).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.