×

Diftar en Duivendrecht (3)

20210815_112918.jpg

Diftar en Duivendrecht (3)


15 augustus, 2021 | 14:57 | 103 keer gelezen

Per 1 september a.s. start de proef met Diftar in Duivendrecht. Diverse belangengroepen en individuen proberen de politiek en de wethouder te overtuigen van hun ongelijk. Afgelopen week een ingezonden brief in het Weekblad (ook als web-editie) over het dumpen van afval bij Saturnus. Een kwalijke zaak aldus de bewoner van de ingezonden brief, maar zeker ook volgens meerdere bewoners uit het Zonnehof gebied. Een rondje op zondag levert niet veel beter nieuws op. Nog steeds rommel niet alleen bij de ene container, maar ook bij de andere containers van Saturnus. Overigens is het beeld bij de andere flats niet anders (Zoals Neptunus), ook daar worden er zaken naast de container gedeponeerd.

Helaas is het op de Meteoor nog veel erger. Blikjes, flesjes, maandverband en luiers slingeren op de parkeerplaatsen. Diftar zal bij een aantal mensen uit de Meteoor niet aanslaan. Wat opvalt is dat de verhuurder op alle brievenbussen de stickers 'Nee, Nee' heeft geplakt, dat wil zeggen  dat men ook geen gemeentelijk nieuws via het Nieuwsblad mee krijgt. Overigens biedt het Dorpsplein notabene naast de Pizzeria ook een troosteloze aanblik. Een drietal lege pizzadozen met hier en daar verdwaalde inhoud 'siert' het plein. De meest gunstigste foto maar geplaatst. Maar of Diftar slaagt in Duivendrecht is een grote vraag. Het zal een groot beroep doen op de 'Gijzen' van de Milieustraat, te hopen is dat er extra capaciteit komt om de rommel op straat op te ruimen.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.