×

Drukbezochte 'Historische plaatjes' Ruilbeurs (OBA)

20240203_120720.jpg

Drukbezochte 'Historische plaatjes' Ruilbeurs (OBA)


4 februari, 2024 | 01:05 | 158 keer gelezen

Waren er vorige week tijdens de informele ruilbeurs enkele tientallen bezoekers in de OBA, deze zaterdag zijn ruim honderd bezoekers op bezoek geweest bij de bibliotheek in Duivendrecht om hun boek vol te plakken. Of in ieder geval meters te maken. Vorige week was het initiatief van DorpDuivendrecht.nl deze keer had de OBA het initiatief genomen tot een ruilbeurs (dit ondersteunt met communicatie via het Weekblad, DorpDuivendrecht.nl, Facebook en Nextdoor). Een goed doorgezet initiatief.

Niet alleen de vaste tafel was continu bezet, ook bij de balie van de bibliotheek, in de gangen en in de hoekjes, zelfs de krantentafel was bemand met deelnemers met ruilmateriaal. En niet te vergeten aan de bar, waar een consumptie verkrijgbaar was, werd volop gewisseld van plaatjes (met dank aan de vrijwilligers van de barcommissie, prettig zo een service op zaterdag). Waar vorige keer vooral 'Oud' aan het plakken was, was deze ruileditie ook een vertegenwoordiging van 'Jong' aanwezig.

Het is nog onbekend of er komende zaterdag weer (formeel) geruild wordt, maar onderling ruilen kan altijd. De nummers noteren die je nog moet en iemand aanspreken die er ook komt met plaatjes en veelal het boek. De hele week kan weer gespaard worden, zo zijn er volgende week weer nieuwe kansen om de historie van Duivendrecht inzichtelijk te krijgen. Gehoord in de wandelgangen dat op de basisscholen ook gespaard wordt, geef maar plaatjes mee aan de (buurt)kinderen, ook die boeken mogen vol. En zo brengen we de historie bij onze toekomst.

20240203_120723.jpg

"Heb jij voor mij de Cocainefabriek? In ruil heb ik de Urbanuskerk voor je!".


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.