×

Duivendrecht: stemmen is gestart (voor 70+ ers)

20210228_124815.jpg

Duivendrecht: stemmen is gestart (voor 70+ ers)


5 maart, 2021 | 09:13 | 160 keer gelezen

Ook in Duivendrecht is het stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 gestart, de 70+ ers kunnen per brief hun stem uitbrengen. De feitelijke verkiezingsdag is woensdag 17 maart. Stemmen per brievenbus is een van de opties die mogelijk is, al is het naar gelang de doelgroep. Zo is stemmen per brievenbus een optie voor 70+ ers (is nog geen partij); dorpelingen die het gevoel hebben dat ze in een risicogroep zitten kunnen al stemmen op maandag 15 en dinsdag 16 maart. De deuren van voetbalvereniging CTO'70 op sportpark de Hoop worden voor deze doelgroep geopend. Eigenlijk een optie om weer eens even een voetbalkantine binnen te stappen, iets wat voor de meesten al bijna een jaar niet meer gewoonte en mogelijk is geweest. En de laatste stemoptie is uiteraard woensdag 17 maart, als de Kleine Kerk (hoofdingang), CTO'70 en het Dorpshuis open staan voor stemgerechtigden eventueel met een volmacht.

Attentie voor de 70+ ers die hun stem per brief uitbrengen, is dat er een aardig protocol aan vast zit. Wijkt men af, dan is de stem ongeldig. Zie: www.elkestemtelt.nl voor de juiste procedure. In het kort de stappen:

  1. Maak op het briefstembiljet uw keuze (dit mag met elke kleur); doe alleen het briefstembiljet in de envelop met de tekst 'briefstembiljet' en plak de envelop dicht.
  2. Zet uw handtekening op de stempluspas.
  3. Stop in de retourenenvelop: a) de dichtgeplakte envelop met uw briefstembiljet en b) de stempluspas met handtekening. Plak de retourenenvelop dicht (een postzegel is niet nodig). Adressering is: Gemeente Ouder-Amstel, Antwoordnummer 840, 1190 VB Ouderkerk aan de Amstel.
  4. De afhandeling kan op twee manieren: a) doe de retourenenvelop voor vrijdag 12 maart 17:00 uur in de brievenbus. Hiervan staan er een aantal van in het dorp (zie foto), afgifte kan ook bij het postgedeelte van Office Center en b) lever de envelop af bij een afgiftepunt. Dit is het Dorpshuis. Het afgiftepunt is open op werkdagen van 10 tot en met 16 maart van 9.00 tot 17.00 uur en op 17 maart van 7.30 tot 21.00 uur. 

Uiteraard het advies van de redactie van DorpDuivendrecht om gebruik te maken van uw stem. Wie de diverse talkshows volgt ziet dat er maar liefst 37 partijen zijn waaruit gekozen mag worden met een veelvoud aan personen die zich verkiesbaar hebben gesteld. Vraag is nog even of daar personen uit Duivendrecht tussen zitten.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.