×

Duivendrecht: geen kermis in 2024 op het Dorpsplein

IMG-20240425-WA0038.jpg

Duivendrecht: geen kermis in 2024 op het Dorpsplein


24 mei, 2024 | 09:25 | 312 keer gelezen

Het was de uitsmijter van de commissievergadering, de melding van Rita Smit van Natuurlijk Belang, dat de kermis in Duivendrecht niet doorgaat. Deze stond gepland van 14 t/m 17 juni voor op het Dorpsplein en de Telstarweg. Initiatiefnemer Peter Coevert, o.a. al jaren bekend van de kermis in Ouderkerk, kreeg een negatief advies van de brandweer op zijn aanvraag.

Coevert had een representatieve groep van kermisexploitanten, met mooie attracties, weten te reserveren voor Duivendrecht, met een inrichting op de Telstarweg en het Dorpsplein. Een initiatief wat goed aansloot bij de behoefte van de jeugd voor meer activiteiten in het dorp, maar ook van de ondernemers op het Dorpsplein, die een levendiger Dorpsplein voorstaan.

Bij de behandeling van de vergunningsaanvraag is vooral gekeken naar de bereikbaarheid van de diverse straten en objecten voor de veiligheidsdiensten, zoals brandweer, politie en ambulances. Door de huidige afsluiting van het Waddenland (voor verbouwing nieuwe brandweerkazerne), zijn er voor de veiligheidsdiensten onvoldoende alternatieven om bepaalde straten en objecten te bereiken. Reden om de aanvraag niet te honoreren.

Uiteraard teleurstellend voor vele partijen, waaronder aanvrager Coevert en andere liefhebbers van de kermis. De optie voor een kermis dit jaar in Duivendrecht vervalt hiermee. Peter Coevert geeft in een reactie aan om voor 2025 een nieuwe aanvraag te doen. Dit in de hoop en wens dat de bewoners van Duivendrecht volgend jaar kunnen prijsschieten, uitzoeken, zwieren en zwaaien en nog veel meer op het Dorpsplein en de Telstarweg.

IMG-20240425-WA0024.jpg

Bij de foto's: enkele attracties zoals opgesteld in Ouderkerk aan de Amstel.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.