×

Duivendrecht: kapsalons op het Dorpsplein

20210304_131004.jpg

Duivendrecht: kapsalons op het Dorpsplein


4 maart, 2021 | 13:47 | 170 keer gelezen

Duivendrecht ziet er langzaam aan weer verzorgd uit. Geen uitlopers of pony’s, maar keurig over de oren geknipt (en droog achter de oren). De drie kappers op het Dorpsplein worden dezer dagen massaal bezocht, snel geteld langs de drie kapsalons waren er bijna 20 stoelen bezet. Een inhaalrace voor de dorpsbewoners, die na twee maanden weer naar de kapper mogen, en naar een massagesalon en weer autorijlessen mogen volgen.

Opvallend het aantal kapsalons op het Dorpsplein. Welgeteld komen we op 16 MKB-bedrijven op het plein. Van die 16 bedrijven zijn er 6 stuks een horecabedrijf (37,5%). Goede tweede in het vakbroederschap zijn de kappers met 3 zaken (19%). Daarnaast zijn er 7 overige MKB (een grafisch bedrijf, een supermarkt, post- en kantoorzaken, administratiekantoor, een bloemist, drogist en een groentehandel (43,5%). Ambulant is er handel in vis, brood en saucijzenbroodjes en kipproducten.

Goed dat we in de pandemie de diverse lokale bedrijven blijven steunen. Niet alleen op het Dorpsplein maar in het gehele dorp. En de redactie heeft gelukkig al een plekje kunnen boeken bij een van de kapsalons op het Dorpsplein (overigens zijn er ook weer minimaal twee plekken op het Dorpsplein waar je een menu kapsalon kunt bestellen, vreemd genoeg weer niet bij een kapsalon).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.