×

Duivendrecht kleurt Oranje voor eerste EK-wedstrijd

20210612_094906.jpg

Duivendrecht kleurt Oranje voor eerste EK-wedstrijd


13 juni, 2021 | 09:07 | 92 keer gelezen

Heel langzaam kleurt Duivendrecht Oranje in aanloop naar de eerste EK-wedstrijd van Nederland zondagavond om 21:00 uur thuis tegen Oekraine. Blijft een fenomeen dat de wedstrijd op loopafstand wordt gehouden in de geheel in EK2020 banners volgeplakte Johan Cruyff Arena. Vooral de Begoniastraat doet van zich spreken door het rij van oranje-lintjes en een aantal oranje vlaggen. In de burgemeester van Damstraat en Clarissenhof wordt voorzichtig meegekleurd. In de regel heeft de aankleding wat tijd nodig, heeft ook te maken met de successen van oranje. 

Duivendrecht staat bekend om haar vlagvertoon. Op het moment van de vlag voor de Zorg werd geintroduceerd, werd massaal de zorgvlag gehesen. Met Koningsdag en 4 en 5 mei wappert de driekleur. Telling op Koningsdag ging over de 100 vlaggen. De vlag voor het examen kwam vorige week ook langzaam los. Eerst wapperde er een vlag op de Rijksstraatweg, nu zijn dat er vier. In de Houtzaagmolen zijn dat drie en in de Populierenstraat ook 3. Dat brengt Duivendrecht in de juiste stemming, er volgen vast meerdere oranje uitingen.

Voor nu een goede wedstrijd en veel succes.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.