×

Duivendrecht landelijk in het nieuws (EW en VK)

20240223_234441.jpg

Duivendrecht landelijk in het nieuws (EW en VK)


24 februari, 2024 | 00:59 | 51 keer gelezen

Niet alleen het Weekblad van Ouder-Amstel en het blog DorpDuivendrecht.nl brengen met nieuwsberichten over Duivendrecht, ook de landelijke pers publiceert deze week over Duivendrecht. Zo verscheen afgelopen donderdag de nieuwe editie van Elsevier Weekblad. In zijn artikel gaat schrijver Lars Jacobusse in op de strijd die het dorp al vele jaren voert. "Dorp houdt het stadse buiten", en "Dorpse enclave in grootstedelijk gebied". In beeld het werk van met name Stichting Oud-Duivendrecht (SOD) in haar strijd voor het behoud van kenmerkende gebouwen voor het dorp. Voor het interview komt men bijeen in het lokale café Lotgenoten (v/h Prins). Aan het woord vertegenwoordigers van SOD, waaronder Bas Smeulders (archivaris SOD) en Jopie Euwe (met Bas en Ans samensteller van het boek 'Historisch Duivendrecht'). In beeld ook nog Rick Kamminga, de initiatiefnemer van de spaaractie.

Naast EW komt Duivendrecht afgelopen vrijdag groot terug in een kader van De Volkskrant (VK). Aanleiding is het overlijden van Navalny en grondbezitter Jorrit Faassen van het perceel Molenkade 28. Faassen is de ex van de dochter van Poetin (Maria), vandaar dat de grond aan de Molenkade ook wel Poetingrond genoemd wordt. Bewoners hebben stilgestaan bij het overlijden van Navalny door nieuwe teksten en bloemen. Opmerkelijke is dat buurtbewoners een proces tegen de gemeente Ouder-Amstel zijn gestart over mogelijke bouwactiviteiten. Schrijver van het artikel in VK is Ana Van Es.

Beide artikelen zijn te lezen in de bibliotheek (OBA Duivendrecht).

 

 

20240222_125033.jpg

Het bericht in EW.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.