×

Duivendrecht toneel voor Nationale Balkondansdag

20210604_104207.jpg

Duivendrecht toneel voor Nationale Balkondansdag


5 juni, 2021 | 12:57 | 108 keer gelezen

Afgelopen vrijdag was er alweer de 2e Nationale Balkondansdag, georganiseerd door het Nationale Ouderenfonds (NOF). Vorig jaar werden de tribunes van de Johan Cruijff Arena beklommen, om vanaf het balkon van de koninklijke loge de dans te doen (met als voorbeeld Gerard Joling op het veld), dit jaar was o.a. de Lunaweg in Duivendrecht het toneel voor de Nationale Balkondanssdag. Ruim voor 11 uur was de organisatie reeds aanwezig om een aantal stoelen te zetten voor de wat minder validen, maar ook waren danseressen aanwezig om de dans voor te doen. Het werd een groot succes. Er werd volop bewogen, wat uiteindelijk weer goed is voor de gezondheid. De Lunaweg was ook vorig jaar reeds het strijdtoneel van de Lionsclub van Ouder-Amstel, deze kwam toen met een prachtig draaiorgel aanrijden voor mooie deuntjes.

Dat combineren van elementen werkt, bewees ook deze dag. Na het dansen was er een moment van bezinning in de vorm van het Bingo spel. Naar mate de laatste cijfers, en dus de Bingo vorderde, werden de deelnemers minder spraakzaam. Totdat uiteindelijk een dorpsbewoner de stilte verbrak met het verlossende woord 'Bingo'. Zeker een van de populairste spelen van Duivendrecht. Dank aan de weergoden ook, want dankzij hen waren beide activiteiten goed in de buitenlucht te doen. Dank aan het NOF en aan de deelnemers natuurlijk.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.