×

Duivendrecht voetbalt: KNVB komt met plan voor coronaproof voetballen

20200329_142602.jpg

Duivendrecht voetbalt: KNVB komt met plan voor coronaproof voetballen


1 november, 2020 | 12:15 | 85 keer gelezen

De amateursport ligt momenteel zo goed als stil. Bij de jeugd kan er nog getraind worden, en onderlinge wedstrijden gespeeld; bij de senioren is het met maximaal vier personen trainen. Individueel sporten mag, sportschool mag nog, maar samen verenigd sporten zit er even niet in. Zo ook voetballen. Duivendrecht kent één voetbalvereniging: vv CTO’70, waar niet alleen veel Dorpsbewoners voetballen, maar ook bewoners uit Zuidoost (Venserpolder e.d.).

Voor de leden CTO’70, maar uiteraard ook voor het gehele land is een plan vanuit de KNVB (de sportbond) onderhanden, wat zeer binnenkort gepresenteerd zal worden.

 

In de column van directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee meldt hij dat de KNVB op zeer korte termijn komt met een coronaproof voetbalplan voor het amateurvoetbal.

“Het is tijd voor duidelijkheid en een nieuw perspectief. Willen we de unieke Nederlandse sportinfrastructuur met het voetballandschap behouden, dan moet er snel een ander vooruitzicht geboden worden. Weer voetballen, zoals voetballen bedoeld is”, aldus Van der Zee. Overigens denkt hij dat er meer nodig is dan alleen het Plan B. “Daarnaast is er nog meer noodsteun nodig tot in ieder geval het einde van dit jaar.”

REK ERUIT Van der Zee noemt in zijn column dat de rek er uit is bij voetballend Nederland. “Het zal daarom niemand verbazen dat we bij de KNVB voor het eerst merken, dat ondanks het enorme aanpassingsvermogen, de rek eruit is bij verenigingen. Steeds vaker speelt de vraag: hoe gaan we onze leden behouden? Liet je tot en met de zomer je club niet in de steek, nu komen de opzeggingen binnen.”

FRUSTRATIE De KNVB-directeur heeft het verder over de dilemma’s en het onbegrip over bepaalde dingen. “Als ik voor mezelf spreek, zie ik de enorme dilemma’s waar het kabinet mee worstelt en begrijp ik dat we worden beperkt in onze mobiliteit om het aantal besmettingen terug te brengen. De onrust in de ziekenhuizen neemt met de dag toe. Strengere maatregelen waren daarom hard nodig. Toch mag je je vraagtekens plaatsen bij een aantal beslissingen die de amateursport onevenredig hard treffen. Het frustreert en demotiveert miljoenen buitensporters. Die snappen niet dat je binnen wel mag fitnessen met dertig personen, maar normaal trainen in de frisse buitenlucht er niet bij is. In plaats daarvan mag er alleen nog maar getraind worden in groepjes van vier personen.”

GEZELLIGHEID “Overigens begrijp ik ook hier het dilemma”, vervolgt Van der Zee. “Het kabinet weet dat sporten essentieel is voor de fysieke en mentale weerbaarheid. Geen overbodige luxe in deze pandemische tijd. En natuurlijk kun je wel gaan fitnessen of hardlopen, maar de meeste Nederlanders sporten liever in teamverband in de buitenlucht en snakken naar de gezelligheid op de club.”


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.