×

Duivendrechtse huisarts Tjits Jorna overleden

20230712_124429.jpg

Duivendrechtse huisarts Tjits Jorna overleden


10 februari, 2024 | 18:52 | 162 keer gelezen

Op 29 januari is Tjits Jorna op bijna 86- jarige leeftijd overleden. Zij was ruim 25 jaar huisarts in Duivendrecht geweest met haar praktijk op de Kruidenommegang. Vele inmiddels wat oudere inwoners van het dorp zullen haar gekend hebben en goede herinneringen aan haar hebben. Zij was zeer begaan met haar patiënten.

Op het moment dat zij rond 2002 aangaf als huisarts te willen stoppen, werd door een aantal inwoners die patiënt bij haar waren spontaan een feestelijke bijeenkomst voor haar georganiseerd. Deze werd in het Dorpshuis druk bezocht. Helemaal Tjits eigen, gaf zij daar de voorkeur aan geen cadeaus te willen ontvangen maar een bedrag te willen doneren aan een ontwikkelingsproject in Gambia. Hiervoor werd een mooi bedrag opgehaald.

Na haar terugtreden was zij nog vaak aanwezig bij diverse gelegenheden en feestelijke bijeenkomsten in Duivendrecht waar zij van genoot en daardoor contact onderhield met de mensen in het dorp. Na een aantal jaren ging haar gezondheid achteruit en was dit voor haar niet meer mogelijk.

De begrafenis is dinsdag 13/2 op begraafplaats Karssenhof om 10:00 uur (Ouderkerk a/d Amstel).

 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.