×

Eerste Repair Café in Duivendrecht

Repair.jpg

Eerste Repair Café in Duivendrecht


30 mei, 2024 | 02:10 | 227 keer gelezen

Coherente organiseert op zaterdag 1 juni het eerste Repair Café van Duivendrecht. Elektriciens en een fietsenmaker staan er klaar om bezoekers te helpen bij  alle mogelijke reparaties.

 We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. In het Dorpshuis in Duivendrecht  draait op 1 juni alles om repareren. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen bezoekers er, met hulp van deskundige vrijwilligers, hun kapotte spullen repareren. Alles waar wat aan hapert – kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed - krijgt in het Repair Café een tweede leven.

Praktische info

●     Wanneer: Zaterdag 1 juni en 6 juli (proefdraaien)

●     Waar: Dorpshuis Duivendrecht - gratis inkom.

●     Organisatie: Stichting Coherente

●     Contact: Hella Hofman, tel. 0612771877

Samen de afvalberg verkleinen

Door repareren te promoten, verkleint Duivendrecht de afvalberg. Daarnaast zorgt repareren ervoor dat er minder nieuwe spullen gemaakt moeten worden. Dat is belangrijk, want de productie en het transport van nieuwe spullen is vandaag een belangrijke bron van CO2-uitstoot, milieuvervuiling, grondstoffen- en energiegebruik. Zo linkt onderzoek van de OESO meer dan de helft van de totale uitstoot aan broeikasgassen rechtstreeks aan ons gebruik van grondstoffen en materialen. 

Reparatiekennis doorgeven

De mogelijkheid om kapotte spullen te herstellen, is voor veel mensen geen logische reflex meer. Vaak weten we ook niet meer hoe dat moet. Wie deze praktische kennis wel nog bezit, zoals mensen die het financieel moeilijk hebben, ouderen of nieuwkomers, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd Via het Repair Café van Coherente dragen we deze waardevolle praktische kennis op een plezante manier over. We laten zien dat repareren leuk is en vaak makkelijker dan we denken.

Leuk sociaal gebeuren

Via het Repair Café komen buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. Hella:: "Als je samen een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. En wie niets om te repareren heeft? Die kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken."

Repareerbeweging

Intussen zijn er al meer dan 200 Repair Cafés in België en zijn we deel van een internationale Repair-beweging in meer dan 18 landen. Lees op www.repaircafe.org meer over het ontstaan, de filosofie en de werking van Repair Cafés. Coherente wil na de zomer op regelmatige basis een Repair Café in Duivendrecht organiseren. Nieuws over data en locatie van de komende edities volgt zo snel mogelijk.

 

Repair.jpg
Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.