×

Entrada (concept programmatische verkenning)

20200606_171902.jpg

Entrada (concept programmatische verkenning)


30 juni, 2020 | 00:03 | 175 keer gelezen

Komende donderdagavond 2 juli (20:00 uur) staat er een bijzondere raadsvergadering van de gemeenteraad op het programma. Een van de agendapunten is: Entrada Duivendrecht.

Kijken en luisteren via: Raadsvergadering

Ten behoeve van de vergadering en voor de volgers van de ontwikkelingen rondom Entrada is er een (concept) document beschikbaar 'Entrada Duivendrecht, concept programmatische verkenning', met daarin de schetsen van het te ontwikkelen gebied, zie: Concept Programma Entrada Duivendrecht

Vanuit de diverse politieke partijen (gemeentelijke raadsleden), maar ook burgers en de groep Duivendrecht in Balans (DIB) zijn er bij eerdere ontmoetingen diverse vragen en zorgpunten aangegeven, o.a.:

·         Komen er voldoende en betaalbare woningen voor de jeugd en starters uit Duivendrecht.

·         Hoe afhankelijk zijn we van de gemeente Amsterdam en de diverse projectontwikkelaars.

·         Veel vragen bij de geschetste hoogbouw, dit grenst aan bestaande flats van Duivendrecht maar ook de woningen in de Kruidenbuurt. Snel meegeteld komen er zes hoge gebouwen, met daarbij een ‘accent’ van 70 meter naast het station.

·         De verhouding tussen wonen (90.000m2) en de sociaal maatschappelijke voorzieningen (10.000m2).

·         Ontwikkeling van het dorp, thans 5.000 bewoners, dit wordt verveelvoudigd; hoe de nieuwe bewoners te integreren binnen de huidige leefbaarheid van het dorp. Tevens attentie voor parkeren.

·         In de tekening een mooie veronderstelling t.a.v. het Blookermeer. Is dit onderdeel van het project of neemt de gemeente dit voor haar rekening (of is er sprake van opleuken van het document).

·         Wat neemt welke projectontwikkelaar voor zijn/haar rekening?

 

Ongetwijfeld allemaal zaken die aan de orde komen tijdens de raadsvergadering, en ongetwijfeld ook nog andere aspecten. Nogmaals het document is een concept, en mogelijk zal de werkelijkheid er anders uit komen te zien. En ongetwijfeld zullen de besluiten uit de raadsvergadering van 2 juli meegenomen worden in de verdere uitwerking van het concept.

Zie ook eerdere blogs van DorpDuivendrecht.nl en diverse ingezonden reacties in het Weekblad voor Ouder-Amstel


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.