×

Expositie Dorpshuis met werken van Ton Albers en Bert Grotjohann

20240127_131247.jpg

Expositie Dorpshuis met werken van Ton Albers en Bert Grotjohann


29 januari, 2024 | 10:04 | 47 keer gelezen

“Een hommage aan het werk van Ton Albers”, zo introduceerde kunstenaar Bert Grotjohann de diverse werken van Ton Albers. In totaal hangen 20 werken van zowel Albers en Grotjohann de komende maanden in het Dorpshuis te Duivendrecht.  Bert Grotjohann nam de talrijke aanwezigen mee in het gezamenlijke verleden van de kunstenaars, o.a. hun samenwerking in het atelier aan de Molenkade. “Ik mis Ton nog elke dag. En mijn wens is dat er nog een keer een boek verschijnt van Ton Albers”. Met deze woorden opende Bert Grotjohann de expositie, welke tot 4 maart te zien is.

De expositie is georganiseerd door o.a. Coherente en het Cultuurplatform Ouder-Amstel.  “Jaarlijks proberen we zes exposities te organiseren in het Dorpshuis”, aldus Sonja Jansen namens Coherente. Aanvulling vanuit het Cultuurplatform is dat er een schenking is geweest door Bert Grotjohann van een aantal werken van Ton Albers aan de gemeente Ouder-Amstel (stichting Erfgoed Ouder-Amstel).

Met een geanimeerde rondgang langs de diverse aquarellen en pentekeningen werd de opening afgesloten. De werken zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Dorpshuis.

20240127_124512.jpg

Bij de foto's: Bert Grotjohann spreek de talrijke aanwezigen toe. En Bert voor zijn werken.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.